LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Olimp coraz większy - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

• (8 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Olimp coraz większy

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   piv 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 116
  • Rejestracja 18-październik 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 21:00

GWerevolf napisał:

A jeść to do "bar wyspa" naprzeciwko :mrgreen:

mowi sie ze do "dziekanatu" ;p
Dołączona grafika

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Pizza 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 962
  • Rejestracja 29-październik 06

Napisano 25 styczeń 2007 - 22:31

Tak piszecie że nic nie ma w Olimpie do kupienia ciekawego etc. Polecam moją taktykę. Raz na jakiś czas jeżdżę sobie przy pomocy PKP do stolicy na shopping i wychodzi mi w kwestii kosztów na jedno, niż miałbym raz na dwa tygodnie jeździć po Lublinie celem zakupienia czegoś. Na dokładkę mam prawie 100% pewność że kupię coś niepowtarzalnego i za przyzwoitą cenę, bo wbrew pozorom WWA cenowo nie jest aż tak straszna. Wychodzi mi to na dobre i generalnie to pier*olę Olimpy, Orkany i inne badziewia, choć z obecnych galerii i galeryjek to właśnie Olimp trzyma jako taki fason. Tylko jak to się ma choćby do mokotowskiej GM, nie wspominając o BC na zachodnich Jerozolimskich...

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   GWerevolf 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1568
  • Rejestracja 03-listopad 06

Napisano 26 styczeń 2007 - 13:26

piv napisał:

mowi sie ze do "dziekanatu" ;p

hahahaha :lol: :mrgreen:
A-waiting for changes..
"Nikt kto jest bardzo mądry nie może być szczęśliwy bo za dużo wie o złej stronie życia. //
Jingle balls

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 27 styczeń 2007 - 19:16

Rozbudowa Olimpu i Gali świadczy o tym, że najlepiej rozwijają się zawsze prywatne przedsięwzięcia, a nie te na siłę subsydiowane przez państwo czy lokalne władze - to pod adresem pewnej partii, która chciała w Lublinie aquaparki budować. :-P Ha, pamiętam czasy, kiedy cały Olimp mieścił się w jednej, niewielkiej hali, a w miejscu jego nowej części niejaki Pan Buła sprzedawał najlepsze w mieście hamburgery... :mrgreen:

Jeśli chodzi o jakość tej galerii handlowej, to nie jestem specjalistą. Jako stereotypowy facet nie przepadam za długimi zakupami... ;-) Niemniej kilka razy kupiłem tam coś dla siebie i byłem zadowolony. Życzę im powodzenia!

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   GWerevolf 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1568
  • Rejestracja 03-listopad 06

Napisano 27 styczeń 2007 - 20:33

heh.. zabawne ale aż mi się Pewexy przypomniały :-P
A-waiting for changes..
"Nikt kto jest bardzo mądry nie może być szczęśliwy bo za dużo wie o złej stronie życia. //
Jingle balls

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   Szary 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 402
  • Rejestracja 01-wrzesień 06

Napisano 28 marzec 2007 - 21:18

najnowsze wiadomości co do budowy Olimpu 4...

z bardzo oficjalnych źródeł wiem, że budowa czwartej części ma sięrozpocząć jesienią, a nie jak wcześniej było podawane wiasonątego roku. co do kwoty i planów to nic się nie zmieniło. dlaczego są opóźnienia w budowaie? nie wiem... mogę się jedynie domyślać, że bank nie chce dać "jeszcze" kredystu na budowę najnowszej części Galerii Handlowej Olimp. co do prac przygotowawczych pod budowę, to idą one pełną parą. fakt, że pracuje tam około 5 osób, może spowodować, że zajmie im to kilka miesięcy. jak narazie udało im się wyciąć większość drzewek i posprzątać teren z większości śmieci, który pozostawili tam miejscowi degustatorzy win.
"Mogę być kimś, będąc jednocześnie sobą
Albo pić od rana Wyborową, bić matkę, mieć jako dom klatkę schodową
Mogę skończyć się i nie jestem zdziwiony
Mogę wszystko, to ma dwie strony!"

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   necik 

• Grupa Admin
  • Postów 3099
  • Rejestracja 28-sierpień 06

Napisano 28 marzec 2007 - 22:46

Widziałem jak wycinali te drzewka. Teraz dopiero widać jak ogromna jest ta działka.

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   uranium 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 53
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 25 maj 2007 - 06:52

Nieoficjalna informacja dotycząca Olimpu IV - będzie w nim Saturn.
Informację tę mogę potwierdzić na 99%.

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462
  • Rejestracja 02-marzec 07

Napisano 27 maj 2007 - 11:45

Saturn - żer dla skner ! To mi się podoba. Jest już w Katowicach, Krakowie, Warszawie(3) i Wrocławiu. Aleja Spółdzielczości Pracy robi sie coraz bardziej ciekawa (wreszcie Decathlon).

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   kazik2000 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 295
  • Rejestracja 21-maj 07

Napisano 27 maj 2007 - 16:12

Ten Saturn to bardzo dobra rzecz, gdyż w MM od jakiegoś czasu są ceny z kosmosu. Konkurencja zawsze się opłaca :)

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   EliS 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1127
  • Rejestracja 13-maj 07

Napisano 27 maj 2007 - 16:23

kazik2000 napisał:

Ten Saturn to bardzo dobra rzecz, gdyż w MM od jakiegoś czasu są ceny z kosmosu. Konkurencja zawsze się opłaca :)

Widzieliście reklamy Saturna? "Zrobili z ciebie idiotę?" - i czerwona torba MM.
Pierwsze skojarzenie, to że powinni podać ich do sądu podać... Mało kto wie, że jest to jedna i ta sama spółka, mająca dwie sieci sklepów...

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   ajus 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 45
  • Rejestracja 26-marzec 07

Napisano 27 maj 2007 - 16:24

Saturn i MM to ta sama grupa kapitałowa więc nie do końca są dla siebie konkurencją. Lepiej jakby wszedł Electro World.

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462
  • Rejestracja 02-marzec 07

Napisano 27 maj 2007 - 16:29

Electro World ma powstać na Witosa. Może MM się zbroi?

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   kazik2000 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 295
  • Rejestracja 21-maj 07

Napisano 27 maj 2007 - 20:22

FortierInRe napisał:

Electro World ma powstać na Witosa. Może MM się zbroi?

Jakiś nowy blaszak? Czy może adaptacja jakiegoś budynku?

PS: Te kontenery to jest coś okropnego. Dobrze że architekci już się na to tak łatwo nie godzą jak kiedyś...

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   uranium 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 53
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 27 maj 2007 - 21:02

wewnątrz olimpu IV. na parterze. dixons jeszcze nie potwierdził lokalizacji na felinie a media-saturn już tak na olimpie. powiem co więcej - jeżeli wypali echo na górkach to będziemy mieli drugie MM w mieście.

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434

Napisano 19 grudzień 2007 - 16:02

Wieści z Olimpu:

Kurier Lubelski napisał:

Mega Olimp – największa galeria handlowa w Lublinie – będzie otwarta albo pod koniec przyszłego, albo na początku 2009 roku – zapowiada Grzegorz Dębiec, prezes przedsiębiorstwa Transhurt.

Na działce między al. Spółdzielczości Pracy a ul. Bursaki ruszyły już prace ziemne. Z dotychczasowymi trzema Olimpami, gigant będzie liczył 90 tys. mkw. powierzchni. Nowe centrum ma kosztować 120 mln złotych.

Autorem projektu Mega Olimpu jest lubelski architekt Mirosław Rossa. Obiekt będzie miał cztery kondygnacje. Budynki zostaną połączone efektownym przeszklonym mostem, co zapewni poruszanie się między nimi bez konieczności wychodzenia na zewnątrz. Piętrowe parkingi dadzą możliwość wjechania na dowolną kondygnację niemalże wprost pod drzwi ulubionego sklepu. Dodatkowo chodzenie po Mega Olimpie ułatwią ruchome schody, pochylnie oraz windy. Każda z kondygnacji będzie miała powierzchnię 13 tys. metrów kwadratowych. Na najniższym poziomie „-2” znajdą się m.in. podziemny parking i strefy dostaw. Na poziomie „-1” hipermarket Leroy Merlin, gdzie będzie można nabyć materiały budowlane, elementy wyposażenia wnętrz (dywany, wykładziny, glazurę, terakotę, oświetlenie, farby, akcesoria i dodatki) oraz meble. Poziom „0” to delikatesy spożywcze Alma, markowe sklepy odzieżowe i usługi. Na pierwszym piętrze ulokowane zostaną sklepy odzieżowe, obuwnicze, restauracje, kawiarnie.

– Budynek stanie na działce o powierzchni 2,5 ha – dodaje Grzegorz Dębiec. – Ogólna jego powierzchnia będzie liczyła prawie 65 tys. mkw., w tym użytkowa – 63 tys. mkw. Klienci będą mieli do dyspozycji 1040 miejsc parkingowych. W środku znajdzie się 66 punktów handlowych plus dwa markowe hipermarkety. Po wybudowaniu Mega Olimpu cały kompleks handlowo-usługowy firmy Transhurt będzie liczył prawie 90 tys. mkw. powierzchni, w tym handlowej 55 tys. mkw.

Będzie tu funkcjonować około 320 punktów handlowych i usługowych. Parkingi pomieszczą aż 1500 samochodów

1000 Ochników na 1000-lecie! ;)

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   aasia 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2060
  • Rejestracja 07-styczeń 07

Napisano 20 grudzień 2007 - 11:38

Ochnik jest jedyny i niepowtarzalny :-> ...ale widziałam jakąś komputerową symulację tego nowego obiektu i powiem wygląda potężnie no i za czynsz w starym za ok 50m2 płaci się ok 8 tys. miesięcznie to już sobie wyobrażam ile będą kosztować powierzchnie w nowej części

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   zev78 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 283
  • Rejestracja 25-lipiec 07

Napisano 22 grudzień 2007 - 13:32

O ile mi wiadomo to cała powierzchnia handlowa jest już wynajęta w 100%. Tak więc wysoki czynsz nie jest w tym przypadku zaporą.
Pozdrawiam Świątecznie.

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   leshek-pl 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 15-styczeń 08

Napisano 15 styczeń 2008 - 11:08

Ceny w Olimpie (w niektórych butikach)są wyższe niż w galeriach handlowych Wawy a styl bardziej bazarowo-targowiskowy zwłaszcza starsza część. Czy jest czym się zachwycać?
Nie krytykuj , spróbuj zrozumieć :)

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434

Napisano 15 styczeń 2008 - 11:23

leshek-pl napisał:

Ceny w Olimpie (w niektórych butikach)są wyższe niż w galeriach handlowych Wawy a styl bardziej bazarowo-targowiskowy zwłaszcza starsza część. Czy jest czym się zachwycać?

Tym, że bez wielkiego szumu i długoletnich negocjacji z inwestorem, od podstaw powstała duża galeria handlowa. A ceny... Czy ja wiem? Robiłem parę razy zakupy w Olimpie i jakoś ceny mnie nie zszokowały. Wiadomo, że w Ochniku jest drogo, ale od tego jest Ochnik, żeby był drogi... ;)

Opcje tematu:

• (8 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »