Szkoły języków obcych- Lublin
Napisano 08 sierpień 2008 - 17:28
- FELBERG, dobra pozycja w ogólnopolskich rankingach,
- EMPIK, znana i popularna w całym kraju szkoła,
- U METODYSTÓW, nauka na dobrym poziomie od lat,
Szkół jest wiele więcej. Słyszałem dobre opinie jeszcze o mi. COLUMBUSIE, piszcie więc z własnego doświadczenia i słyszenia co uważacie o danych szkołach (również innych niż wymienione). Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Napisano 08 sierpień 2008 - 21:03
Napisano 12 sierpień 2008 - 14:29
miałam zajęcia z babką ...niejaką panią Sylwią i byłam bardzo zadowolona ale jak kilka razy przyszedł na zastępstwo jakiś facet....cała grupa generalnie uznała że wolimy jednak z nią...zwyczajnie nie podobało nam się jak prowadzi zajęcia...nie wiem może to kwestia przyzwyczajenia....
no ale on swoje grupy też miał i do FCE też jakoś pewnie przygotowywał
ergo..
Empik Galeria Centrum ..generalnie mogę polecić
Napisano 10 wrzesień 2008 - 13:55
A może lepiej skusić się na indywidualne lekcje u jakiegoś lektora lub absolwenta anglistyki? Zawsze to doszlifowanie będzie bardziej skuteczne, niż w szkole.
Napisano 10 wrzesień 2008 - 16:06
carta-bianca napisał:
To zależy
Jeżeli chodzi o zajęcia w grupie - nie ma raczej monotonii, możesz konwersować z przynajmniej paroma osobami, nie "zamykasz się" tylko na lektora, masz okazję pogadać z ludźmi mówiącym swoim niejako indywidualnym sposobem, możesz porównywać swoje postępy/oceny z innymi, słuchając innych łatwiej też wychwycić błędy i starać się unikać ich w swoim wykonaniu. Szkoły zwykle też dają większa gwarancję np. zdania certyfikatu.
Oczywiście grupa powinna liczyć maksymalnie paręnaście osób, żeby jednak był ten indywidualny kontakt z prowadzącym...
Korepetycje - plusem jest większa elastyczność czasowa, skupienie prowadzącego na tej jednej osobie, możliwość dostosowania tematów do potrzeb uczącego się.
Nie chodziłam nigdy na korepetycje, ale i tak wydaje mi się, że lepiej chodzić do jakiejś szkoły...
Napisano 10 wrzesień 2008 - 21:57
carta-bianca napisał:
Wszystkim rodzicom, którzy chcą posłać dzieci na lekcje j. angielskiego już od najmłodszych lat zdecydowanie polecam Juniora.
http://www.junior.edu.pl/
Napisano 11 wrzesień 2008 - 20:54
Hans Nielsen - zawodnik Motoru w latach 1990-1993.
Napisano 11 wrzesień 2008 - 21:37
Napisano 11 wrzesień 2008 - 22:46
SpeedwayFan napisał:
Według tych kryteriów Junior naprawdę żre, jasno i klarownie, także ja np. swoje dziecko którego niebawem pragnę się spodziewać poślę tam tak prędko jak tylko będzie się dało. 8-)
Napisano 13 wrzesień 2008 - 12:11
Gdyby chodziło o język niemiecki w Lublinie, to tylko Dethloff, ale jeśli chodzi o angielski, to niestety, NIE MA w Lublinie szkoły takiej rangi. Są jedynie jakby to nazwać takie 'fabryki', Avalony, Profilingu'y, Empiki...pereł nie znajdziecie....
Polecam jedynie odwiedziny w British Council Library, dzięki tej bibliotece i materiałom którymi dysponują byłem w stanie przerobić materiał z 4 lat nauki w niecały rok.
Obecnie ćwiczę/szlifuję tzw. 'pronunciation' i przerabiam Matemathics for GCSE.
ps. Pizza, na cóż ta kryptoreklama?
Napisano 13 wrzesień 2008 - 13:19
Napisano 14 wrzesień 2008 - 09:42
indiced napisał:
Hahaha, jak wiadomo kres ambicji większości ludzi znajduje się około FCE zdanego na C, wymagasz pereł na takim poziomie?
Napisano 22 wrzesień 2008 - 16:30
Osobiście polecam Top English School i metodę Callana, chodziłam tam rok, potem zrobiłam sobie przerwę właśnie na Empik, co było błędem, ale w tym roku powracam na Callana.
Napisano 04 styczeń 2009 - 23:56

Pomoc