Chodzę do Avalonu jestem zadowolona i polecam. Mają dobrą lokalizację, dobrą cenę po rabatach, sympatycznych i wymagających lektorów, dużo ćwiczeń na mówienie. W tym roku znajoma z grupy wygrała karnet na dodatkowe zajęcia na kursie tańca i podobno fajnie.
Szkoły języków obcych- Lublin
Napisano 13 luty 2012 - 11:42
a ja w tym roku zapisałem się do takiej dwójki lektorów, którzy prowadzą małą szkółkę na kraśnickich, "intercaine". Fakt, że mieści się w domku jednorodzinnym, a sale nie są ogromne, jak np. w linguatonie, do którego kiedyś chodziłem, ale spokojnie mieści się 8 osób i takie max. są grupy, co uważam, że jest OK jak ktoś chce się nauczyć języka. zajęcia są bardzo fajne, przyjemne, z dowcipem, jest naprawdę bardzo dużo gadania, więc zapomnijcie o wypełnianiu luk formami past simpla itp. tematy też są ciekawe, chociaż zdarzają się też takie nudniejsze
ale generalnie z czystym sumieniem mogę polecić każdemu, kto chciałby się rozgadać i poszerzyć słownictwo, bo lektorzy (ja miałem z Mileną, ale z tego co wiem pozostali też tak robią) przygotowują do każdego tematu listy słów, które potem wałkujemy w tę i z powrotem, więc nie sposób czegoś nie zapamiętać. no i tych słów jest naprawdę sporo. czasem aż za dużo
ale to chyba dobrze w sumie. w każdym razie, zachęcam
Napisano 14 marzec 2012 - 12:35
Ja zauważyłem, że w ostatnim czasie bardzo mocno podniosła się jakość wszystkich szkół językowych (konkurencja robi swoje
). Ostatnio w internecie znalazłem jeszcze kurs english-by-phone czyli konwersacje z lektorami z całego świata przez skype lub telefon. Można tam spróbować darmowej, niezobowiązującej rozmowy testowej na początek

Pomoc