LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Szkoły języków obcych- Lublin - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Szkoły języków obcych- Lublin

#21 Użytkownik nie jest zalogowany   indiced 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 752
  • Rejestracja 27-sierpień 07

Napisano 05 styczeń 2009 - 01:22

Aneczka napisał:

Hahaha, jak wiadomo kres ambicji większości ludzi znajduje się około FCE zdanego na C, wymagasz pereł na takim poziomie? :lol: Wiadomo, że jest to masowe wypuszczanie uczniów, bo jakby nie patrzeć z roku na rok jest coraz popularniejsze zdawanie tegoż... A że i egzamin banalny...

Moim kresem ambicji jest totalna asymilacja kulturowa. Ja gdzieś mam certyfikaty, uczę się dzięki British Council, dla siebie. Uważam, że wydanie £120 na egzamin którego wynik liczy się przez 5 lat, jest nonsensem. FCE jest porównywalny z dzisiejszą maturą rozszerzoną, osoba która zdała takową w części pisemnej na 98%, nie potrzebuje FCE. Chyba, że ma nadmiar pieniądza. Prawdę mówiąc, to w dzisiejszych realiach FCE jest bliżej do KET/PET, zdewaluowała się wartość i teraz FCE jest hmmm dla ludu...

#22 Użytkownik nie jest zalogowany   Aneczka 

• Grupa Admin
  • Postów 2082
  • Rejestracja 30-sierpień 06

Napisano 05 styczeń 2009 - 19:49

Ponoć z roku na rok, egzaminy Cambridge są coraz trudniejsze <lodzio> Niestety, nie zauważyłam.
Jeżeli chodzi o naukę samodzielną to trzeba mieć silną wolę - co widzę obecnie po sobie - nie znalazłam w Lbn szkoły z kursami do STANAGa (co jest w miarę zrozumiałe ;) ) Chwała za BC przy Zuchów.
Clevinger nie żył. Była to najpoważniejsza wada jego filozofii życiowej.

#23 Użytkownik nie jest zalogowany   integrator_01 

• ZBANOWANY
  • Grupa Mod Team
  • Postów 3837
  • Rejestracja 25-październik 06

Napisano 05 styczeń 2009 - 20:00

Dokładnie indiced. Ja chciałem iść na FCE, ale stwierdziłem że po grzyba mi kilkaset zł wydawać...w końcu przyszłemu inżynierowi aż tak certyfikaty językowe do szczęścia nie potrzebne, bo w fachowym języku technicznym obowiązuje specyficzna i zarazem dość łatwa terminologia.

#24 Użytkownik nie jest zalogowany   dlop 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1090
  • Rejestracja 23-kwiecień 07

Napisano 05 styczeń 2009 - 22:38

Polecam Szkołę Języków Obcych Fundacji UMCS. Ja miałem tam niesamowitego lektora, klasa człowiek, no i świetny nauczyciel. Inn podobno też trzymaja poziom, więc mysle że warto.
http://www.lublin2016.pl/ - Portal Europejskiej Stolicy Kultury

#25 Użytkownik nie jest zalogowany   studio_1983 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 25-styczeń 09

Napisano 25 styczeń 2009 - 12:44

jesli chodzi o szkoly jezykowe w Lublinie (zwlaszcza angielski) sa dwie najlepsze drogi:

-albo duza szkola w centrum miasta - osobiscie bardzo wiele dobrego slyszalem o COLUMBUSIE, znalem dziewczyne ktora tam nauczala i mowila ze nauczycieli tez godnie traktuja (a uwazam, ze taki lancuszek przenosi sie tez na sposoby nauczania i satysfakcje uczniow)
- albo angielski z dojazdem.

Daj sobie spokoj z malymi stacjonarnymi szkolkami gdzies w piwnicach lub na strychach. Jesli nie masz czasow dojezdzac do centrum - umawiaj sie prywatnie z lektorem. Dobrych lektorow maja w Dunn's - http://www.dunns.pl - mlodzi ludzie, ale nauczaja mowic. Maja tez angielski dla firm i dla lekarzy. Uwazajcie na korepetytorow z Anonsow - przychodza mlode dziewczyny, wogole nie obczajone, odwoluja lekcje. Szukalam lektora hiszpanskiego w anonsach i nie znalazlem nikogo - raz nawet dziewczyna na lekcji na mnie naskoczyla, ze ona nie wie czego ma mnie dzisiaj nauczac (!!!). Porazka.

Jak Cie stac - wez legalnego lektora. Pzdr.
Ewelina Kopec

#26 Użytkownik nie jest zalogowany   ureq 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 18-wrzesień 09

Napisano 18 wrzesień 2009 - 21:18

witam

Mam pytanie odnośnie nie oklepanego tematu języka angielskiego lecz... rosyjskiego. Gdzie najlepiej iść na naukę rosyjskiego w Lublinie ? Na razie znam oferte empiku, babka powiedziała że jest zdziwiona że ktoś chce sie zapisać na rosyjski :)
dzięki za odpowiedz forumowicze :)
ureq

#27 Użytkownik nie jest zalogowany   bizele 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 18
  • Rejestracja 28-czerwiec 09

Napisano 18 wrzesień 2009 - 22:13

ooo radziecki! :mrgreen: a sprawdzałeś profi-lingua , multilingua ...

nie wiem jaki jest poziom nauczania w tych szkołach, ale jeżeli się nie mylę to moja znajoma chodziła do profi-lingua i była zadowolona;))

#28 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 20 wrzesień 2009 - 00:28

ureq napisał:

Na razie znam oferte empiku, babka powiedziała że jest zdziwiona że ktoś chce sie zapisać na rosyjski

No to babka widocznie jest nie na czasie. Coraz więcej osób chce się uczyć rosyjskiego i bardzo dobrze. Odreagowaliśmy już chyba przymusowe nauczanie języka bratniego ZSRR. ;)

Chociaż z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że mimo pozornego podobieństwa do polskiego, to wcale nie jest prosty język. I chwilowo zawiesiłem naukę. :-/

#29 Użytkownik nie jest zalogowany   indiced 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 752
  • Rejestracja 27-sierpień 07

Napisano 20 wrzesień 2009 - 01:44

integrator_01 napisał:

Dokładnie indiced. Ja chciałem iść na FCE, ale stwierdziłem że po grzyba mi kilkaset zł wydawać...w końcu przyszłemu inżynierowi aż tak certyfikaty językowe do szczęścia nie potrzebne, bo w fachowym języku technicznym obowiązuje specyficzna i zarazem dość łatwa terminologia.

Dla inżynierów są niedrogie certyfikaty "City & Guilds" (tzw. Pitman Qualifications), dostępne np. tutaj.

---

Co do rosyjskiego, to uczono mnie jego przez 5 lat od podstawówki...nie jest tak naprawdę aż tak mocno trudny. I następuje powrót, ale problemem mogą być nauczyciele przechodzacy na emerytury. Myślę że dla nas bardziej strategiczny byłby ukraiński.

---

Mam pytanie...osobiście jestem przeciwnikiem szkół językowych. Chyba wszystkich z wyjątkiem tych specjalistycznych, jak Dethloff, które gwarantują najwyższą jakość.

Jednakowoż zapytam: jakie w Lublinie są szkoły językowe godne polecenia, w których będą Angielscy-Brytyjscy native-speakerzy? I nie pytam tu o fabryki w stylu profi-lingua.

Ważne, żeby w szkole był nacisk na angielski Brytyjski, cena gra rolę drugorzędną.
Co polecacie? Jakie doświadczenia?

#30 Użytkownik nie jest zalogowany   Aneczka 

• Grupa Admin
  • Postów 2082
  • Rejestracja 30-sierpień 06

Napisano 20 wrzesień 2009 - 13:42

indiced, zainteresowało mnie to co napisałeś :-D
Potrzebuję zrobić (dość szybko) jakiś certyfikat techniczny, może być zarówno engineering jak i electrical engineering, w zasadzie nie potrzebuję całego kursu ale też wcale się nie obrażę jak będę musiała pochodzić trochę do szkoły... Ma ktoś jakieś doświadczenia, ew. polecane szkoły, cokolwiek?
Clevinger nie żył. Była to najpoważniejsza wada jego filozofii życiowej.

#31 Użytkownik nie jest zalogowany   integrator_01 

• ZBANOWANY
  • Grupa Mod Team
  • Postów 3837
  • Rejestracja 25-październik 06

Napisano 20 wrzesień 2009 - 13:45

Aneczka napisał:

indiced, zainteresowało mnie to co napisałeś :-D
Potrzebuję zrobić (dość szybko) jakiś certyfikat techniczny, może być zarówno engineering jak i electrical engineering, w zasadzie nie potrzebuję całego kursu ale też wcale się nie obrażę jak będę musiała pochodzić trochę do szkoły... Ma ktoś jakieś doświadczenia, ew. polecane szkoły, cokolwiek?

Ja mam za sobą 2 semestry tegoż programu. VIII piętro Wydziału Mechanicznego, tam są panie, które tego uczą i może nawet dają jakieś lekcje dla osób z zewnątrz.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

niedasię™

#32 Użytkownik nie jest zalogowany   Szymon 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 23
  • Rejestracja 20-lipiec 08

Napisano 20 wrzesień 2009 - 20:31

Z kolei ja mam pytanie o francuski w Lublinie. Jakie szkoły polecacie? Dodam, że najlepiej gdyby zajęcia zaczynały się w sobote około 9 rano ;].

#33 Użytkownik nie jest zalogowany   ureq 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 18-wrzesień 09

Napisano 22 wrzesień 2009 - 20:15

odświeżam

Do kogo na radziecki ?
ureq

#34 Użytkownik nie jest zalogowany   marta.strych 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 14
  • Rejestracja 15-marzec 11

Napisano 30 marzec 2011 - 23:47

Na język rosyjski zapraszam do szkoły Dunn's - indywidualny rosyjski z dojazdem Lublin

Bardzo szybkie wyniki w nauce :) - Marta.

#35 Użytkownik nie jest zalogowany   analogee 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 28-czerwiec 11

Napisano 28 czerwiec 2011 - 19:43

a ja powiem wam że w tym roku tak się złożyło, że uczyłem się u takiego gościa, wyszło całkiem spontanicznie, zebraliśmy grupę 5 osób i u niego w domu zorganizował salkę taką na 8 osób, wszystko naprawdę fajne, łądne, nowe. kiedyś uczyłem się w empiku i powiem że sto razy wolę tego faceta, jest młody, pełen entuzjazmu i przykłada dużą uwagę do każdej osoby, a nie tak po łebkach. cały kurs można ustalić z nim przed początkiem roku, czy wolicie np więcej konwersacji czy gramatyki. my wybraliśmy więcej konwersacji no i tego się trzymaliśmy, fajne scenki wymyślał, takie niestandardowe, nie typu idź do sklepu po mleko, tylko takie kreatywne, np jesteś szamanem i przychodzi do ciebie ktoś z problemem ze snem i masz go wyleczyć. no i takie maski nawet zrobił :) także widać że dużo serca w to wkłada. teraz założył stronkę swoją i założył "szkołę" chociaż szkołą tego jeszcze nazwać nie można :P intercaine się nazywa czy jakoś tak, w guglach można znaleźć, także z czystym sumieniem mogę polecić :)

#36 Użytkownik nie jest zalogowany   Natasza 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 09-wrzesień 11

Napisano 14 wrzesień 2011 - 15:52

Witam! Udzielam korepetycji z języka rosyjskiego. Jestem Rosjanką, studentką studiów podyplomowych UMCS. Zainteresowanych proszę o kontakt:
campanula@list.ru
gg 28920276
skype natalia.titarenko

#37 Użytkownik nie jest zalogowany   Jagoda 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 17-wrzesień 11

Napisano 17 wrzesień 2011 - 16:05

Absolwentka Filologii Angielskiej z Licencjatem UJ , a obecnie studentka studiów magisterskich UMCS z kilkuletnim doświadczeniem w udzielaniu korepetycji a także prowadzeniem zajęć w szkole językowej udzieli korepetycji na poziomie podstawowym, średnio- zaawansowanym oraz zaawansowanym. Zapewniam materiały oraz miłą i przyjemną atmosferę motywującą do nauki.

OFERUJĘ :

efektywną naukę języka połączoną z konwersacjami

przygotowanie do MATURY ( podstawowej oraz rozszerzonej)

przygotowanie do EGZAMINU GIMNAZJALNEGO

przygotowanie do egzaminów międzynarodowych m.in. FCE, City & Guilds, TELC

poszerzanie wiedzy z języka ogólnego jak i biznesowego

tel.880854752

http://angielski.korki.wizytowka.pl

Załączone miniatury

• Załączona grafika: angielski_korki.jpg

#38 Użytkownik nie jest zalogowany   Momos 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 27-wrzesień 11

Napisano 27 wrzesień 2011 - 20:34

Hej . Czy jest może ktoś zainteresowany zapisaniem się do szkoły językowej Avalon
Chodzi mi o to że sam chętnie bym się zapisał a obecnie istnieje promocja że jeżeli 2 osoby zapisują się razem jest -200zł :) ( po 100zł na osobę :) )
Ciekawa promocja
Jeśli ktoś chciałby zapłacić mniej piszcie do mnie na gadu: 4239603.
Dogadamy się i pójdziemy razem

#39 Użytkownik nie jest zalogowany   wecvrtw 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 28-wrzesień 11

Napisano 28 wrzesień 2011 - 21:34

Mam takie pytanie:
zapisanie się do której z niżej wymienionych szkół w Lublinie daje największą szansę/gwarancję na zdanie certyfikatu FCE,TELC,TOEFL?

Profi Lingua
Avalon
Columbus
A1
Metodyści
Multilingua
Linguaton
Universus
Prime English Studio
Kursor

Z góry dzięki za pomoc :)

#40 Użytkownik nie jest zalogowany   madziko 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 24-listopad 11

Napisano 07 grudzień 2011 - 15:03

Wyświetl postUżytkownik wecvrtw dnia 28 wrzesień 2011 - 21:34 napisał

Mam takie pytanie:
zapisanie się do której z niżej wymienionych szkół w Lublinie daje największą szansę/gwarancję na zdanie certyfikatu FCE,TELC,TOEFL?

Profi Lingua
Avalon
Columbus
A1
Metodyści
Multilingua
Linguaton
Universus
Prime English Studio
Kursor

Z góry dzięki za pomoc :)

Ja wybrałam Avalon i po 2 miesiącach mam naprawdę dobrą opinię o tej szkole. Dużo się nauczyłam, lektor jest super. W mojej grupie wszystkim się podobają zajęcia, a od znajomych wiem, że to nie wyjątek i uczą tam b. dobrzy lektorzy, dobrze przeszkoleni. Najlepiej zresztą popytaj znajomych - ja tak zrobiłam i nie żałuje.

Opcje tematu:

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3