LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Telewizja Lublin...co myślicie? - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Telewizja Lublin...co myślicie?

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   indiced 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 752
  • Rejestracja 27-sierpień 07

Napisano 24 styczeń 2009 - 00:32

Lubelskie media to ogólnie gnioty, jestem jak najbardziej za prywatyzacją TVP Lublin.

Jedyna lokalna stacja której czasem słucham to Radio Centrum, resztę omijam łukiem szerokim:) Preferuję media zagraniczne, są barzdiej dojrzałe i skoncentrowane na konsumencie.

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   konradlbn 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 9
  • Rejestracja 01-luty 09

Napisano 01 luty 2009 - 13:55

mi sie tam podoba:P

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   adrians 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 15
  • Rejestracja 09-listopad 07

Napisano 01 luty 2009 - 14:01

Eee tam. Nie ma to jak niedziela i to wielkie wyczekiwanie na magazyn sportowy o 22, tylko po to, żeby zobaczyć jeszcze raz bramki z meczu Motoru na którym się było dzień wcześniej :mrgreen: Jedyne o co mam żal do naszej lubelskiej TV to za mało sportu. Ręcznej naszych pań już nie puszczą bo prawa do niej ma polsat sport. Jak Górnik Ł. grał w I lidze to puszczali tylko wywiady po i przed meczem bo gole miał Canal +. Motor na żywo puszczą raz na jakiś czas jak niedzielny mecz będzie o 14:40 i trafi się na pasmo ogólnopolskie. Ostatnio wielka łaska, że puścili na żywo derby z Górnikiem w listopadzie, ale nie statysfakcjonuje mnie to bo wiadomo, że bylem wtedy na stadionie. Jedynie warto wspomnieć, że po "słynnym" meczu z LECHIĄ puścili na żywo mecz z Kmitą, który odbył się bez udziału publiki.

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   integrator_01 

• ZBANOWANY
  • Grupa Mod Team
  • Postów 3837
  • Rejestracja 25-październik 06

Napisano 01 luty 2009 - 22:18

adrians napisał:

Ręcznej naszych pań już nie puszczą bo prawa do niej ma polsat sport. Jak Górnik Ł. grał w I lidze to puszczali tylko wywiady po i przed meczem bo gole miał Canal +.

O to miej pretensje do TVP na Woronicza a nie oddziału regionalnego.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   adrians 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 15
  • Rejestracja 09-listopad 07

Napisano 02 luty 2009 - 09:12

integrator_01 napisał:

adrians napisał:

Ręcznej naszych pań już nie puszczą bo prawa do niej ma polsat sport. Jak Górnik Ł. grał w I lidze to puszczali tylko wywiady po i przed meczem bo gole miał Canal +.

O to miej pretensje do TVP na Woronicza a nie oddziału regionalnego.

no w sumie tak, ale temat jest o lubelskiej. Ale musze TVP trochę pochwalić bo teraz mają przynajmniej bramki z EKSTRAKLASY <lodzio>

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   zkmr 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 59
  • Rejestracja 10-luty 08

Napisano 03 luty 2009 - 23:07

tematy informacyjne czasem sa powtarzane z gazet to widać i to dziwi, bo przecież telewizja jest szybszym medium od prasy, ale maja tez fajnie życiowe tematy np w zdarzeniach, gdzie typowo reporterskie problemy poruszają i to jest fajne i technicznie niezłe ;)

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   @ndzi@ 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 56
  • Rejestracja 18-styczeń 09

Napisano 30 kwiecień 2009 - 11:40

:roll: odkąd pamietam to ciagle jest tak samo tam sie nic nie zmiaenia nawet ramowki i wystroj studia noi...prezenterzy.moze inaczej moze sie cos zmienia ale tego zupelnie nie widac.totalny kicz zenada 100 lat za murzynami heheeh

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   integrator_01 

• ZBANOWANY
  • Grupa Mod Team
  • Postów 3837

Napisano 30 kwiecień 2009 - 12:06

Ja myślę że w Lublinie jest miejsce i potrzeba na nową telewizję, choćby taką internetową. W niektórych miastach funkcjonują i mają się nieźle.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

niedasię™

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Rysiek_ 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 21-marzec 11

Napisano 21 marzec 2011 - 23:47

Zapraszam wszystkich do zapoznania się z treścią postu na forum TVP

Cytat

TVP LUBLIN - STRASZNA NĘDZA, najwyższy czas na zmiany 1 marca 2011 r., godz. 18:31
(zaznaczam, iż nie chcę nikogo urazić, a jedynie skłonić władze TVP do radykalnych zmian w oddziale w Lublinie)
Jestem mieszkańcem Lublina, który czasami przełączy na kanał TVP INFO, gdy nadawane jest pasmo regionalne.
Z przykrością muszę stwierdzić, iż tego się nie da oglądać. To jest marnowanie pieniędzy pochodzących z abonamentu (nie ma się co dziwić, że ludzie nie chcą wyrzucać swoich pieniędzy na coś takiego jak Lubelska TVP i dochody z abonamentu spadają).
Wymienię jedynie kilka najbardziej rażących "przewinień" głównie pracowników TVP Lublin:
- Prezenterzy są nie reprezentatywni (nie wspominając, że programy prowadzą ci sami od kilkunastu dobrych lat, co wcale nie oznacza, ze są dobrzy. To jest zamknięta klika, która nie dopuszcza do siebie ludzi młodych, ze świeżymi pomysłami). Zaskakujące jest też, że dopuszcza się prezenterki z wadą wymowy (nie wspominając delikatnych zaniedbań, jak choćby fakt meszku pod nosem jednej z prezenterek).
- Brak świeżości, nowych, CIEKAWYCH !!! programów
- niekompetencja dziennikarzy bardzo często zauważalna podczas "połączeń na żywo"
Wymieniłem dosłownie kilka wad TVP LUBLIN. Proszę nie tłumaczyć ich brakiem środków finansowych (wysokie pensje dla starych, niekompetentnych pracowników) ponieważ to jedynie skutkuje fatalnym stanem sprzętu, co dało by się przeboleć, gdyby programy prowadzili ludzie, których da się oglądać.

PROSZĘ O ZMIANY W TVP LUBLIN

Proszę wypowiedzi mieszkańców Lubelszczyzny, bo wiem, ze nie jestem odosobniony w swej opinii

Pozdrawiam
Rysiek_ z Lublina

http://forum.tvp.pl/...p?topic=38762.0

Bardzo proszę o wasze opinie, które zamieszczajcie tutaj bądź pod wątkiem na forum TVP

Użytkownik Shawman edytował ten post 22 marzec 2011 - 11:45
Powód edycji Jeżeli chcesz rozpocząć dyskusję na tym forum, to wypadałoby napisać coś więcej, niż tylko wkleić link. Poza tym łączę z takim samym tematem.

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   meesha 

• Grupa Mod Team
  • Postów 1000
  • Rejestracja 10-sierpień 07

Napisano 24 marzec 2011 - 00:35

Cytat

- Prezenterzy są nie reprezentatywni

Natomiast autor posta jest analfabetą nie odróżniającym słów "reprezentacyjny" (dobrze się prezentujący, szykowny itp.) od "reprezentatywny" (stanowiący reprezentację pewnej grupy, właściwy dla danej grupy)...
Od dnia, w którym strzałą trafił we mnie Amor,
w sercu mam tylko Motor,
w żyłach płynie metanol...

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   integrator_01 

• ZBANOWANY
  • Grupa Mod Team
  • Postów 3837

Napisano 24 marzec 2011 - 10:33

Teraz już rządzi ITVL. Co by o niej nie mówić, to lata świetlne przed TVP Lublin. Może od strony technicznej i jakości obrazu jeszcze nie (ale to tv internetowa), o tyle tematycznie nasza TVP wysiada.
Dołączona grafika
Dołączona grafika

niedasię™

Opcje tematu:

• (3 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3