Ps: studiuje ktoś inżynierie produkcji ?? jesli tak czekam na wasze wypowiedzi związane z tym kierunkiem . peace
- (39 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »
Politechnika Lubelska co i jak ??
Napisano 20 kwiecień 2009 - 19:45
Witam . Mam pytanko odnośnie politechniki Lubelskiej . O renomę nie muszę pytać bo każdy wie ze ta szkoła ja posiada. Tylko mam obawy odnośnie dostania się na nią z moimi ''kwalifikacjami'' . Zamierzam złożyć podanie na inżynierie produkcji . Zdaje maturę podstawowa z matematyki swoje siły oceniam na 45-50% , z geografii roz (30%) z angielskiego podst. 70% . Jak myślicie , jakie mam szanse się dostać ? . Miał ktoś na maturze podobne wyniki i udało mu sie to ?? ^^ . Pytam bo się nie orientuje (racjonalnie myśląc wydaje mi sie ze sie nie dostane i wyląduje w Kielcach ) . Ale nic , czekam na wasze opinie itd .
Ps: studiuje ktoś inżynierie produkcji ?? jesli tak czekam na wasze wypowiedzi związane z tym kierunkiem . peace
Napisano 21 kwiecień 2009 - 13:01
meesha napisał:
Cytat
a nóż się uda.
Na polonistyke bedzie ciezko z taka ortografia, ale na Polibudzie chyba az takiej uwagi do tego nie przywiazuja
Trochę jednak przywiązują choć z niewielką wagą :mrgreen:
http://www.pollub.pl/0pliki/informatorpl(2...RC-9602890A.pdf
(strona 8 niniejszego dokumentu)
jak ja tam zdawałem to nie brali polskiego pod uwagę.

niedasię™
Napisano 21 kwiecień 2009 - 16:13
integrator_01 napisał:
jak ja tam zdawałem to nie brali polskiego pod uwagę.
Jak ja zdawałem to też nie, ale matmematykę lub/i fizykę na pewno tak. Na matmie wykłada się znaczna część pierwszego rocznika, więc trzeba się do niej dość mocno przyłożyć, a jak się obczai dobrze to później jest łatwiej.
Napisano 22 kwiecień 2009 - 17:53
marshal909 napisał:
I pewnie większość tych "dodatkowych" osób już tak nie studiuje. Jak zdam maturę to będę się obawiał tego by nie odpaść od razu. Będzie trzeba siedzieć przy matmie i tyle.
Godzina tygodniowo i wio. Poporstu trzeba sie przyłożyć, ale też znowu nie ma całonocnego ślęczenia(no może poza sesją).
Napisano 23 kwiecień 2009 - 10:23
Chciałbym sie dostac na Polibude na kierunek hmm jaki mnie wezmą ;D
zdaje polski podstawowy osiągne okolo 50%, Angielski Podstawowy 70%, Geografia rozszerzona okolo 70% i matematyka rozszerzona dodatkowa 30%
jak sadzicie mam szanse dostac sie na polibude:>?
studiuje tam ktos i wie jakie są mniej wiecej progi :>?
zdaje polski podstawowy osiągne okolo 50%, Angielski Podstawowy 70%, Geografia rozszerzona okolo 70% i matematyka rozszerzona dodatkowa 30%
jak sadzicie mam szanse dostac sie na polibude:>?
studiuje tam ktos i wie jakie są mniej wiecej progi :>?
Napisano 23 kwiecień 2009 - 12:17
Tak, ale na KUL. Przynajmniej w tamtym roku wystarczyło.
http://www.lublin2016.pl/ - Portal Europejskiej Stolicy Kultury
Napisano 23 kwiecień 2009 - 14:00
Chciałbym się podpiąć pod topic z moim pytaniem, mam nadzieję, że szuler nie ma nic przeciwko
Kończę właśnie liceum im. Staszica w Hrubieszowie ze średnią 4.63, nie przykładałem się zabardzo do przygotowań do matury, więc różnie to może być. Zdaję polski podstawowy (ok 70-80 %), angielski podstawowy (90% i wyżej), matematykę podstawową (sam nie wiem, próbna poszła mi słabo bo tylko 50 parę %, ale myslę, że będzie więcej) i geografię rozszerzoną jako przedmiot dodatkowy (nie pisałem na próbnej, ale myślę, że zdam
). Jak myślicie, mam szansę na PL? Myślałem tutaj głównie o budownictwie, nie wiem czy warto, czy sobie poradzę. Będę wdzięczny jakby ktoś mi przybliżył poziom rekrutacji i sam kierunek.
Opcje tematu:
- (39 strony)
-
- 1
- 2
- 3
- →
- Ostatnia »

Pomoc