LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Politechnika Lubelska co i jak ?? - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

• (39 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 37
  • 38
  • 39
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Politechnika Lubelska co i jak ??

#761 Użytkownik nie jest zalogowany   bigpoint 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 22
  • Rejestracja 04-marzec 12

Napisano 15 maj 2012 - 14:31

beti93 wychodzi 146 pkt. podobno próg 155 w pierwszym naborze ale to nie jest 100% info.
w 2-gim naborze powuninnaś się dostać

Na mechatronike z tego co słyszałem to chyba 105 pkt a co do fizyki to nie mam pojęcia, musiałabyś zapytać kamilol http://www.lubforum....wa-na-polibude/ bo on właśnie jest na tym kierunku

#762 Użytkownik nie jest zalogowany   beti93 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 15-maj 12

Napisano 15 maj 2012 - 15:19

to pewnie w tym roku jeszcze się podniesie..nie dobrze ;/

a może wiesz tez jaki był na mechatronike albo fizyke techniczną ? :rolleyes:

#763 Użytkownik nie jest zalogowany   ericsson 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 5
  • Rejestracja 22-grudzień 11

Napisano 16 maj 2012 - 04:39

mógł by mi ktoś wyjaśnić jak jest z oceną ze świadectwa?

z góry dzięki

#764 Użytkownik nie jest zalogowany   ronnie93 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 16-maj 12

Napisano 16 maj 2012 - 08:57

Wczoraj niestety poległem na chemii.
Czy z takimi wynikami można się dostać na coś i na co jeśli tak na PL
Polski podstawa: 50%
Matma podstawa: 84%
Angielski podstawa 72%
Chemia rozszerzenie 43%
Z góry dziękuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam!

#765 Użytkownik nie jest zalogowany   ericsson 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 5

Napisano 16 maj 2012 - 11:25

94+21,6+5=120.6 wliczając chemie

Elektrotechnika 106
Transport 110
Zarządzanie 90
Zarządzanie i inżynieria produkcji 120
Inżynieria materiałowa 120
Mechanika 90

jeszcze możesz próbować z mechatroniką i informatyką ale tutaj już raczej przy 2 naborze

p.s nadal prosił bym o wyjaśnienie jak i czy są wliczane oceny(a) ze świadectwa bo gdzieś widziałem ze ocena się nie liczy ale na stronie PL w przykładach jest uwzględniania

#766 Użytkownik nie jest zalogowany   ronnie93 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 16-maj 12

Napisano 16 maj 2012 - 13:41

@ericsoon - Dzięki za info. Mam nadzieję, że dam radę na materiałową lub zarzadzanie i inż. prod. Ale teraz i tak będzie sporo stresu przez tą zawaloną chemię ;/
A orientuje się ktoś jak na mechatronikę wygląda próg?

#767 Użytkownik nie jest zalogowany   windrush 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 16-maj 12

Napisano 16 maj 2012 - 14:04

Witam wszystkich !
Mam prośbę, niech ktoś policzy mi punkty, bo jak przeliczałem to raz ponad 200 raz ponad 100 mi wychodzi xd
polski podstawowy powiedzmy minimum tj. 30%
matematyka podstawowa 96%
matematyka rozszerzona 52%
fizyka rozszerzona 20 %
angielski rozszerzony 60%

co Wy na to ? i niech ktoś mądry i przy tym baaardzo uprzejmy powie mi czy i gdzie mogę się dostać. A i jak może to niech napisze mi jak to ustrojstwo się liczy! z góry wielkie dzięki! :))

#768 Użytkownik nie jest zalogowany   ericsson 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 5

Napisano 16 maj 2012 - 17:40

Mechatronika 155 ale za 2 naborem z 120 się dostaniesz a co do liczenia wszystko jest podane matma na 96 % a problem z czymś prostym ^^ ale nie mi to oceniać pkt masz 3 za pol 36 za angl(nie pamiętam wzoru dokładnie) i mat 96 +52 bo przy pisaniu p i r po prostu dodajesz wyniki czyli masz 187 na budownictwo za mało(może 2 nabór) ale cała reszta jest otwarta

#769 Użytkownik nie jest zalogowany   ronnie93 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 16-maj 12

Napisano 16 maj 2012 - 18:03

@ericsson - Jesteś pewien że matme podst. i rozsz. sie dodaje? Mi na dniach otwartych powiedzieli że liczy się z tego wzoru jednak a nie dodaje się wyniku z podstawy. Ale ja tam nie wiem dokladnie bo tych sie nie interesowalem bo i tak pisalem chemie ;)

#770 Użytkownik nie jest zalogowany   bigpoint 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 22

Napisano 16 maj 2012 - 18:16

ronnie93 tak, dodaje sie

#771 Użytkownik nie jest zalogowany   ronnie93 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 16-maj 12

Napisano 16 maj 2012 - 19:23

Hmm więc wychodzi na to że uzyskałem błędną informację. Ale mniejsza z tym. Mam jeszcze jedno pytanie. Zakładając taką sytuację, że dostanę się powiedzmy np. na inż. materiałową i będzie brakowało mi punktów na dajmy na to mechatronikę, ale tak jak pisał kolega wyżej będzie szansa przy 2 naborze to czy mogę potwierdzić chęc studiowania materiałowej a potem jeszcze to zmienić gdybym dostał się przy 2 naborze na mechatronike? Jak to w takich sytuacjach wygląda?

#772 Użytkownik nie jest zalogowany   millka 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 8
  • Rejestracja 13-maj 12

Napisano 16 maj 2012 - 23:42

kurczee.to juz w koncu nie wiem, kazdy podaje inna informacje. ten prog na zarzadzanie i inzynierie produkcji wynosil ILE? ;p 110? 120? czy jeszcze inne wersje sie pojawia?:P

acha, i mialam tu komus odpowiedziec w kwestii jednej.:) wiec pytalam znajomego o ten transport. mowi, ze generalnie trzeba miec rozeznanie w fizyce i pokrewnych przedmiotach. jezeli chodzi o to, co planuje robic w przyszlosci, to ma zamiar poszukac pracy w firmie logistycznej zwiazanej z transportem publicznym.

#773 Użytkownik nie jest zalogowany   bigpoint 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 22

Napisano 16 maj 2012 - 23:46

millka 110 pkt w I naborze a takie info otrzymałem dzwoniąc do sekratariatu politechniki

fizyka no trudno... moze dam rade.

pawel54612
zobacz post na tej samej stronie ericsson'a ! lub na przedostatniej tam też są podane. Czasami lepiej samemu poszukać

#774 Użytkownik nie jest zalogowany   pawel54612 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 17-maj 12

Napisano 17 maj 2012 - 20:35

Witam!

Jako że dla mnie już po maturach mam oto jakże wazne pytanie. Czy z wynikami takimi jak obstawiam że powinny być czyli : matma podstawa ok 84 %, ang podstawa ok 85%, pol podstawa ok 70 % i geg rozszerzenie ok 60 % mam jakiekolwiek szanse na dostanie na edukację inforamtyczno techniczną , informatykę mechatronikę, elektrotechnikę lub mechanike i budowe maszyn??

Jak tak to na które z podanych lub może jeszcze jakieś inne??? Jaki według was najlepiej wybrać??? Ogólnie bardzo lubię mechanike i infę :D Lubię majsterkowac przy różnych urządzeniach itp więc każdy z tych kierunków w jakimś stopniu by mi psował.Tylko który z nich jest najlepszy??

Opcje tematu:

• (39 strony)
  • +
  • « Pierwsza
  • 37
  • 38
  • 39