LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Jak dojechać? - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

• (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jak dojechać? Czyli - poszukuję połączenia komunikacją miejską w konkretne miejsce

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   meesha 

• Grupa Mod Team
  • Postów 1000
  • Rejestracja 10-sierpień 07

Napisano 29 marzec 2010 - 23:31

No cóż, Kunickiego, Zemborzycka i Diamentowa (czyli jakieś 70% Twojej trasy) nie należą akurat do wizytówek miasta :) Nie zmienia to faktu, że takie przemysłowe czy poprzemysłowe dzielnice/okolice są zapewne w każdym większym mieście i wątpię by wyglądały jakoś zdecydowanie lepiej niż u nas... Żenadą jest natomiast sam dworzec PKS i jego okolice, ale jakoś nasza władza nie ma jaj wystarczających rozmiarów by zrobić tam wreszcie porządek :(
Od dnia, w którym strzałą trafił we mnie Amor,
w sercu mam tylko Motor,
w żyłach płynie metanol...

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 30 marzec 2010 - 11:01

Wyświetl postUżytkownik Turysta dnia 29 marzec 2010 - 16:27 napisał

btw, nie uwazacie ze jadac ta trasa to wasze miasto wyglada na brudne i ze bida wyziera z kazdego kata? Takie mialem wrazenie wygladajac przez okna autobusu.

Fakt, tak jak napisał meesha, to nie są najpiękniejsze rejony, wręcz przeciwnie. Także nie zniechęcaj się do Lublina, zajrzyj również do centrum, tam jest nieco ładniej, nawet po zimie. ;)

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   user2010 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4
  • Rejestracja 02-lipiec 10

Napisano 02 lipiec 2010 - 19:22

Witam Wszystkich!
Planujemy wyjazd do Lublina.
Jaką linią/ami dojedziemy z dworca głównego PKP do Galerii Olimp? Chyba 45 i przesiadka do..?? xD czy lepiej 13 lub 150 na Krakowskie i tam się przesiąść? Z góry dziękuje za odpowiedz. Pozdrawiam

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   Xmarx 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 362
  • Rejestracja 19-sierpień 09

Napisano 02 lipiec 2010 - 20:22

Proponuję 17 z przystanku na Trasie zielonej bądź Kunickiego naprzeciw Domu Kultury Kolejarza. To tylko kawałek od dworca a można dojechać bez przesiadek pod sam Olimp.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   user2010 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4

Napisano 02 lipiec 2010 - 20:30

Wyświetl postUżytkownik Xmarx dnia 02 lipiec 2010 - 20:22 napisał

Proponuję 17 z przystanku na Trasie zielonej bądź Kunickiego naprzeciw Domu Kultury Kolejarza. To tylko kawałek od dworca a można dojechać bez przesiadek pod sam Olimp.

dzięki bardzo. ;)

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   ilovechocolate 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 11-lipiec 10

Napisano 11 lipiec 2010 - 11:20

cześć :) mógłby ktoś powiedzieć mi jak dostać się z dworca PKP, w okolice ulicy głębokiej, akademickiej? Chodzi mi o dojazd do uniwersytetu przyrodniczego. Z góry dzięki :)

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   meesha 

• Grupa Mod Team
  • Postów 1000

Napisano 11 lipiec 2010 - 12:25

Jeśli bez przesiadki to jedyną opcją jest dojazd do przystanku KUL na Al. Racławickich i przejście w dół ulicą Sowińskiego jakieś 500 metrów. Z dworca PKP dojedziesz trolejbusem 150 (przystanek centralnie przed wyjściem z budynku dworca). To będzie piąty przystanek nie licząc tego, na którym wsiadasz (na wiacie jest napis KUL 03 jeśli nikt ostatnio nie zerwał :P ).
w sercu mam tylko Motor,

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   ilovechocolate 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2

Napisano 11 lipiec 2010 - 12:40

Dzieki bardzo :) mam nadzieje, ze trafię :)

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Enceno 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2

Napisano 11 lipiec 2010 - 21:39

+ dodatkowa wskazówka :) jak wysiadziesz na KUL 03 (napis dzisiaj byl :lol: ) to przejdz na światłach na drugą stronę ulicy, kieruj sie w tą samą strone jak jedzie trolejbus i niedaleko bedzie ulica Sowińskiego tak jak mowił Messha. ;)

Bilety MPK (ulgowy 1.20zł, normalny 2.40zł) mozesz kupic w biletomacie przy dworcu PKP, w kiosku, punkcie kasowym MPK (po lewej, za napisem Apteka, dalej tam bedzie kiosk 2x (3-ci chyba zamkniety xD), przystanek Dworzec Gł. PKP 06 i obok punkt biletowy), i u kierowcy w ostatecznosci xD . Mozna i 13 dojechać tam z przystanku Dworzec Gł. PKP 06, ale bedzie trzeba troche dłuzej isc (przystanek KUL 01). Powodzenia :P

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   Invicta 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 12-lipiec 10

Napisano 12 lipiec 2010 - 18:40

Witam. Mógłby mi ktoś poradzić jak najlepiej dojechać z dworca głównego PKS do Politechniki? I z powrotem? Kompletnie nie znam Lublina... Z góry dziękuję za pomoc.

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   kazik2000 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 295
  • Rejestracja 21-maj 07

Napisano 12 lipiec 2010 - 20:18

Najlepiej 39 w kierunku Zana Leclerc z przystanku koło budynku dworca PKS (Dworzec Gł. PKS 02). Wysiadasz na 4 przystanku (Politechnika 01).

Czasem też jeździ autobus linii 32 w kierunku Os. Widok (dużo rzadziej). Wysiadka na 5 przystanku (Politechnika 01).

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   empek 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 94
  • Rejestracja 27-czerwiec 07

Napisano 12 lipiec 2010 - 21:38

Jest jeszcze inna (wydaje mi się, że lepsza) opcja.
Po opuszczeniu obiektu zwanego Dworcem PKP, kieruj się tak, jak leci trakcja trolejbusowa. Cały czas idź w jej kierunku, a trafisz na przystanek o nazwie Piłsudskiego - Targi Międzynarodowe 03. Z tego też przystanku, łapiesz trolejbus linii nr 152, który bezpośrednio zawiezie Cię na ulicę Głęboką :)

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   meesha 

• Grupa Mod Team
  • Postów 1000

Napisano 12 lipiec 2010 - 22:41

... w jedyne 40 minut B) Bez żartów proszę :P Równie dobrze można zaproponować spacerek na Zygmuntowskie (Rondo Lubelskiego Lipca 04) i stamtąd 153 na Głęboką... Tylko trochę to nie ma sensu ;)
w sercu mam tylko Motor,

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   empek 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 94

Napisano 12 lipiec 2010 - 23:28

Wyświetl postUżytkownik meesha dnia 12 lipiec 2010 - 22:41 napisał

... w jedyne 40 minut B) Bez żartów proszę :P Równie dobrze można zaproponować spacerek na Zygmuntowskie (Rondo Lubelskiego Lipca 04) i stamtąd 153 na Głęboką... Tylko trochę to nie ma sensu ;)

Dokładnie - 31 minut, hehe.

Kolega nie zadał pytania w stylu "jak najszybciej dojechać do miejsca". Wskazywał raczej na zainteresowanie bezpośrednim połączeniem. Domniemam, że spod Dworca będzie maszerował z bagażem, toteż dlatego:
1) Od półgodzinnej jazdy trolejbusem jeszcze nikt jajka nie zniósł :P
2) Od Dworca do Targów Międzynarodowych jest 10 minut spacerkiem.
3) Jeżeli w grę wchodzi czas - niech wsiada w 28 i maszeruje od ZUSu piechotą :P

Tak czy owak - poruszamy warianty, w których kolega za bilet zapłaci raz. Można pokusić się o zaproponowanie przesiadek, tylko ja się pytam: gdzie jest w cenniku ZTM bilet godzinny? Brak <_<

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   meesha 

• Grupa Mod Team
  • Postów 1000

Napisano 13 lipiec 2010 - 10:02

Godzinny to raz, a dwa to rozsądna cena biletu "dobowego" idealnego właśnie dla osób, które na jeden dzień wpadają do miasta coś załatwić, a także dla mieszkańców, którzy rzadko korzystają z KM, a mają akurat potrzebę coś załatwić i wymaga to dojazdu i powrotu z przesiadkami. Taki bilet powinien kosztować 3,5-krotność ceny jednorazowego, tak jak to jest w Warszawie (normalny jednorazowy 2,80 zł, dobowy - 9 zł). U nas odpowiednio: 2,40 i 11,00!!! Czyli, żeby taki bilet opłacało się kupić to trzeba mieć w planie co najmniej 5 przejazdów :blink: I kto to kupi?
w sercu mam tylko Motor,

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   empek 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 94

Napisano 13 lipiec 2010 - 16:32

Co do dobowych: myślę, że ceny powinny być takie, jakie były do pewnego momentu, czyli: 5,00 zł / 10,00 zł. Przynajmniej obowiązywała równa suma. 11 złotych - to faktycznie (lekka) przesada. A co do biletów godzinnych: 2,00 zł za ulgowy i 4,00 zł za normalny - tak, jak ma to miejsce chociażby w Warszawie.

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   user2010 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 4

Napisano 16 lipiec 2010 - 18:52

Witam. Bede w nastepnym tygodniu jechac z Wawy do Lublina. I moje pytanie jest nastepujace: jak dojechac z Dworca Gl. PKS na Dworzec Glowny PKP? (godziny wieczorne 18-21) z gory dzieki za odpowiedz :)

Pozdrawiam!

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   Leffmeister 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 478
  • Rejestracja 17-kwiecień 07

Napisano 17 lipiec 2010 - 09:41

"1" spod samego PKS (al. Solidarności, naprzeciwko Zamku).
http://adlew.blogspot.com - serdecznie zapraszam na mojego bloga. Niech to będzie malkontencki głos także w Twoim domu.

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   meesha 

• Grupa Mod Team
  • Postów 1000

Napisano 17 lipiec 2010 - 13:53

Al. Tysiąclecia, a nie Solidarności. Przystanek "jedynki" nie jest przy samym dworcu, a bliżej ronda Dmowskiego (dworzec Transpedu) - przystanek Dworzec Główny PKS 04. A reszta się zgadza :)

Tu schemat przystanków w okolicy dworca PKS: http://www.ztm.lubli...banners/pks.pdf
w sercu mam tylko Motor,

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   Diraya 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 121
  • Rejestracja 14-sierpień 09

Napisano 20 sierpień 2010 - 21:24

Podczepię się tu, bo nie chcę zakładać nowego tematu.
Interesuje mnie, ile czasu się jedzie busem z Lublina do Radomia, jakie są godziny odjazdu w soboty i numery telefonu do rezerwacji.
Byłoby miło, jakby ktoś wiedział :)
Pozostań w pokoju, a ruchy miej roztropne, aby uderzając się w łokieć nie natrafić na to miejsce które czyni prąd.

Opcje tematu:

• (6 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »