- (5 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5
Które liceum najlepsze?
Napisano 03 marzec 2012 - 20:52
Na poczatku chcialem isc
1. Staszic
2. Unia
3. V/23 - tu sie zastanawialem
ale pomyslalem, że (chyba) unia zamoy i staszic to prawie taki sam poziom wiec nie lepiej pojsc:
1. Staszic
2. V
3. 23
Jak jest w staszicu i unii??
Napisano 04 marzec 2012 - 00:42
P.S. Zamoy ze Stasiem nie bardzo się lubią
Napisano 29 marzec 2012 - 14:12
Zastanawialam się też nad 4 i 5 LO. Czy możecie mi polecić, doradzić szkoły, w których nauczyciele rzeczywiście uczą? Oczywiście nie mówię, że w wymienionych przeze mnie uczelniach tak jest, ale jeżeli jest ktoś kto jest doświadczony proszę o pomoc!! Muszę zdać baaardzo dobrze mature
Z góry dziękuję ^ ^
Napisano 29 marzec 2012 - 17:53
Napisano 01 kwiecień 2012 - 14:55
Napisano 26 kwiecień 2012 - 13:28
Napisano 26 kwiecień 2012 - 15:29
Użytkownik pawelec3 dnia 31 styczeń 2010 - 02:03 napisał
wiesz nie wiem,ja zdawałąm rok temu do LO, tez myślałam o tych renomowanych typu staszic unia czy zamoy ale pewna nauczycielka z gim mi powiedziała żebym nie szła do takiego lo tylko wybrała sobie lo w którym będę się czuła dobrze, wybrałam XIX LO w lublinie, i nie żałuję. powiem wam że nie liczy się to co inni powiedzą tylko twoja praca, jeśli będziesz chciał się uczyć to wszędzie się nauczysz bez względu na szkołę, ale serdecznie zapraszam do XIX, panuje fajna atmosfera, nauczyciele są mili i przyjaźni, co ważniejsza, mam dobrych nauczycieli od fizyki, matematyki, chemii czy biologii.
zapraszam !
Napisano 28 kwiecień 2012 - 06:49
ja chodze do XIX Lo w lublinie, też rok temu zastanawiałam się czy nie składac do zamoya albo unii, ale wybrałam średnie LO z czego jestem zadowolona, jestem na biol-chemie, i dużo moge się nauczyć, z lekcji biologii więdzę się wynosi a w domu tylko utrwala, pani świetnie prowadzi lekcje, z chemii równiez jestem zadowolona, jest ciężko ale poziom z chemi jest wysoki
Napisano 17 maj 2012 - 21:07
w ogóle się nie znacie. Ta szkoła dla mnie jest rajem, bo mogę sobie zjeść kulturalnie śniadanko na takiej np historii. Czasami się spóźnię 20 minut, czasami se nie przyjdę, ale nikogo to nic obchodzi. Nic się nie uczę, jaram zioło i palę szluczki codziennie w szkole. Rysuje na ścianach nieproporcjonalne kutasy, na ławkach piszę wrzuty na nauczycieli, często zdarza się, że nie trafiam do kibla moim zwierzem. Ludu po 20 w kabinie, czasami orgie gejowskie. Jak mi się nudzi to na lekcjach jem, śpię i kłócę się z nauczycielami. Rusyfikacji i germanizacji się nie poddaje. Ogólnie wiem mniej niż wiedziałem. Nauczyciele nic nie tłumaczą, tylko pytają. Jak taki tyran się zaweźmie to tak ze trzy kosy możesz załapać na lekcji. No ale cóż nawet jak masz dwadzieścia osiem kos to zdasz i tak. Tyle, że matury nie zdasz i będziesz rozdawać ulotki, czasami pizze rozwozić na własny koszt.
Pozdrowienia z raju cudzoziemcy, zapraszam do siebie, to ponudzimy się razem.
I drugą:
Witam wszystkich obecnych. Chciałbym poinformować gimnazjalistów oraz licealistów z innych szkół, czym tak na prawdę jest XIX LO w Lublinie.
Krótko mówiąc, kiedy wybierałem się do tej szkoły, myślałem że jest ona całkiem w porządku. Zachęcili mnie moi znajomi jak i ciekawe plakaty szkoły podczas targów edukacyjnych. Przez pierwszy miesiąc szkoły wszystko jakoś się układało. Jednak po dłuższej obecności w owym liceum zaczęły napadać mnie mimowolne stany lękowe oraz niekontrolowane napięcia psychiczne.
Nie będę obijał w bawełnę, pragnę jedynie przestrzec tych, którzy właśnie się do niej wybierają. Poprzez kontakt z tamtejszym społeczeństwem popadłem w chorobę psychiczną o łagodnym przebiegu. Miało na to wpływ środowisko wewnątrz szkoły oraz różnorodne zachowania uczniów.
Dobra, koniec pie...nia, jeśli uważasz, że normalne jest:
- czarna strefa w szkole
- jaranie szlugów w kiblu
- połączenie liceum z podstawówką
- długie korytarze szkolne, przypominające hitlerowski bunkier
- codzienne wpie...nie śniadania na lekcji
- bicie nauczycieli i ochroniarza
- opuszczanie sali lekcyjnej przez nauczycieli na 30minut
- Nieustanne spóźnianie się na lekcje nauczycieli i brak doświadczenia w zakresie przedmiotu, który uczą, lub nie potrafią uczyć
- codzienne nudy podczas zajęć lekcyjnych, jak dobrze pójdzie to nauczyciel pracuje z dwiema osobami
- nie ma znaczenia spóźnianie się na lekcje lub obecności, można przyjść lub nie
- Wrzucanie starych bułek do akwarium, rysowanie kutasów na boisku szkolnym, malowanie na ławkach sprayami
- chodzenie po szkole dużej ilości METALÓW
TO XIX JEST DLA CIEBIE!
Nie dziwcie się więc, że mam więcej niż spore wątpliwości... Postanowiłam, że składam papiery do XXIII i IV, ale nie mam pojęcia, która szkoła może być tą trzecią. Zaznaczam, że interesuje mnie human z rozszerzonym angielskim i, co ważne, niemieckim. Żaden hiszpański ani francuski. (i tu mnie właśnie 23-ka kłuje z tą swoją dziennikarsko-artystyczną bez niemca!)
Do Zamoya czy Staszica jestem nastawiona sceptycznie. Jak dla mnie to chyba trochę za wysokie progi, chociaż taki polski napisałam na max. liczbę punktów i jestem laureatką ogólnopolskiego konkursu... >_<"
IX byłaby okej, gdyby tylko mieli klasę o interesującym mnie profilu... Ech, dlaczego jej nie mają!
Napisano 17 maj 2012 - 22:24
Napisano 19 maj 2012 - 23:05
A więc wybieram się na profil matematyczno-informatyczny. Zastanawiam się na nad Kopernikiem (IX LO) i Skłodowską-Curie (V LO). Orientuje się może ktoś gdzie na wyższym poziomie stoi matematyka, fizyka i informatyka? Czy może polecacie mi jakieś inne w miarę dobrej "jakości" licea. No i jestem z poza Lublina, ale myślę, że nie powinienem być z tego powodu represjonowany co? No i nie wybieram się do liceów z pierwszej trójki najlepszych bo raczej sobie nie poradzę.
Opcje tematu:
- (5 strony)
-
- « Pierwsza
- ←
- 3
- 4
- 5

Pomoc