Strona 1 z 1
Spacerownik po Lublinie (Gazety Wyborczej)
Napisano 29 marzec 2010 - 11:33
Nie wiedziałam w jakim temacie to umieścić, więc założyłam nowy. Rzecz dotyczy Lublina i jego, powiedzmy, życia kulturalnego. A mianowicie poszukuję publikacji, której tytuł mniej więcej brzmiał "Spacerownik po Lublinie (wyd. Gazety Wyborczej) (numer, którego konkretnie szukam dotyczył ulicy Ogrodowej).
Jeśli ktoś z was ma go w domu to bardzo proszę, albo o wysłanie mi skanu na e-maila ( magdadd1993@wp.pl) albo chociaż o napisanie jaki to numer i jaka jest data jego wydania. Słyszałam też, że jest on dostępny gdzieś w Internecie, więc za ewentualnego linka do artykułu będę bardzo wdzięczna.
ps. przepraszam jeśli to zły dział i proszę o ewentualne przeniesienie do właściwego
Jeśli ktoś z was ma go w domu to bardzo proszę, albo o wysłanie mi skanu na e-maila ( magdadd1993@wp.pl) albo chociaż o napisanie jaki to numer i jaka jest data jego wydania. Słyszałam też, że jest on dostępny gdzieś w Internecie, więc za ewentualnego linka do artykułu będę bardzo wdzięczna.
ps. przepraszam jeśli to zły dział i proszę o ewentualne przeniesienie do właściwego
#2 Guest_leniak_*
Napisano 14 kwiecień 2010 - 10:47
Użytkownik Magdadd dnia 29 marzec 2010 - 11:33 napisał
Nie wiedziałam w jakim temacie to umieścić, więc założyłam nowy. Rzecz dotyczy Lublina i jego, powiedzmy, życia kulturalnego. A mianowicie poszukuję publikacji, której tytuł mniej więcej brzmiał "Spacerownik po Lublinie (wyd. Gazety Wyborczej) (numer, którego konkretnie szukam dotyczył ulicy Ogrodowej).
dzięki uprzejmosci red Naczelnej GwL posiadam takowy...
jesteś nadal zainteresowana Magdo?
#10 Guest_leniak_*
Napisano 24 kwiecień 2010 - 19:30
Magdo i Kamilu nijak nie moge znaleźć (mam dość dużą bibliotekę i dość mało uporządkowaną)
ale o sprawie nie zapominam i szukam...
niestety zbliża się maj czyli sezon koncertowy i będę miał bardzo mało czasu...
tak więc kiedy znajdę to skany udostępnię
ale póki co żebyście nie byli zawiedzeni
podam wam linka do elektronicznej wersji tekstu o Ogrodowej
Ogrodowa
i do wszystkich spacerowników
Spacerowniki
tylko mam prośbę jak się wam to przyda to wyslijcie miłego maila do redakcji która to przygotowała
redakcja@lublin.agora.pl
a skany jak już pisałem jak tylko znajdę
Pozdrawiam
ale o sprawie nie zapominam i szukam...
niestety zbliża się maj czyli sezon koncertowy i będę miał bardzo mało czasu...
tak więc kiedy znajdę to skany udostępnię
ale póki co żebyście nie byli zawiedzeni
podam wam linka do elektronicznej wersji tekstu o Ogrodowej
Ogrodowa
i do wszystkich spacerowników
Spacerowniki
tylko mam prośbę jak się wam to przyda to wyslijcie miłego maila do redakcji która to przygotowała
redakcja@lublin.agora.pl
a skany jak już pisałem jak tylko znajdę
Pozdrawiam
#12 Guest_leniak_*
Napisano 25 kwiecień 2010 - 10:56
Oczywiście że przypuszczam ;-)
zauważyłaś że teksty są podpisane inicjałem mb
w redakcji Gazety w Lublinie są dwie osoby do których mógłby się ten inicjał odnosić
Małgorzata Bielecka-Hołda
i Marcin Bielesz
Marcin używa inicjału "biel"
a redaktor naczelna mb
...
zdjęcia są Iwony Burdzanowskiej
Wiesz przypominam sobie że do ideii Spacerowników bardzo się zapaliłem...
bo to przecie opowieśc o żywym mieście...
takim jakie jest poza deptakiem (a ono jest przecie głównie poza deptakiem)
nie udało mi się z jakiegoś względu Spacerowników skompletować
i przy okazji jakiejś tam awantury z Redakcją (chyba o Palikota chodziło) dostałem od MBH komplet Spacerowników
w redakcji właściwie tylko MBH mogła się zdobyć na takie teksty - zauważ że są one dość osobiste, a większośc redaktorów to ludzie z poza Lublina....
...
nadal idea ta podoba mi się bardzo...
i tak sobie myślę że kiedy w końcu odremontują do końca siedzibę GwL i powstanie tam knajpka i reszta infrastruktury to kto wie może i wytworzy się taka społeczność która będzie chciała mieć tam małą biblioteczkę (w której będą miedzy innymi i Spacerowniki)...
hmm...
no i się zorientowałem że mam jakieś lubelskie marzenia jeszcze...
;-)
pzdr.
zauważyłaś że teksty są podpisane inicjałem mb
w redakcji Gazety w Lublinie są dwie osoby do których mógłby się ten inicjał odnosić
Małgorzata Bielecka-Hołda
i Marcin Bielesz
Marcin używa inicjału "biel"
a redaktor naczelna mb
...
zdjęcia są Iwony Burdzanowskiej
Wiesz przypominam sobie że do ideii Spacerowników bardzo się zapaliłem...
bo to przecie opowieśc o żywym mieście...
takim jakie jest poza deptakiem (a ono jest przecie głównie poza deptakiem)
nie udało mi się z jakiegoś względu Spacerowników skompletować
i przy okazji jakiejś tam awantury z Redakcją (chyba o Palikota chodziło) dostałem od MBH komplet Spacerowników
w redakcji właściwie tylko MBH mogła się zdobyć na takie teksty - zauważ że są one dość osobiste, a większośc redaktorów to ludzie z poza Lublina....
...
nadal idea ta podoba mi się bardzo...
i tak sobie myślę że kiedy w końcu odremontują do końca siedzibę GwL i powstanie tam knajpka i reszta infrastruktury to kto wie może i wytworzy się taka społeczność która będzie chciała mieć tam małą biblioteczkę (w której będą miedzy innymi i Spacerowniki)...
hmm...
no i się zorientowałem że mam jakieś lubelskie marzenia jeszcze...
;-)
pzdr.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Pomoc