Nowa ul Krańcowa - czy aby na pewno Krańcowa.
Napisano 31 lipiec 2010 - 13:24
Napisano 31 lipiec 2010 - 14:04
w sercu mam tylko Motor,
w żyłach płynie metanol...
Napisano 31 lipiec 2010 - 15:13
Brolcio- który to odcinek Krańcowej jest drogą dla aut terenowych? Bo mieszkam niedaleko, często jeżdżę tamtędy, i poza przylegającym do Krańcowej rondem koło Makro, nie dostrzegłem aż tak tragicznego stanu nawierzchni. Czy to przypadkiem nie jest, tak typowe dla nas Polaków, narzekanie?
Napisano 31 lipiec 2010 - 15:56
w sercu mam tylko Motor,
Napisano 31 lipiec 2010 - 17:34
Dwupasmówka została poprowadzona terenami po wywłaszczonych działkach - zatem nie ma jej lokalizacja za wiele wspólnego z Krańcową. Na odcinku od Kunickiego do Nadrzecznej tereny te przebiegają pomiędzy ulicami Szańcową a Słodową.
"Rękaw dojazdowy" do posesji na odcinku od Nadrzecznej w stronę Kunickiego jest poprowadzony ulicą Szańcową.
"Rękawy dojazdowe" do posesji od Czerniejówki do Długiej przebiegają po Krańcowej, Od Czerniejówki do Nadrzecznej Krańcowa w pewnym sensie przestała istnieć, a od Nadrzecznej do Kunickiego jest to droga ziemna lub jest tam bruk betonowy oraz "kocie łby". Krańcowa przy Kunickiego została "zaślepiona".
Faktycznie dwupasmówka jest połączona z Kunickiego i z skrzyżowaniem Krańcowej i Długiej - ale to zupełnie nowa droga i z Krańcową ma tylko to wspólnego, że jest do niej współbieżna i niejako łączą się przy ul. Długiej oraz prowadzą do ul. Kunickiego.
Do testowania zawieszenia w autach polecam odcinek od Nadrzecznej do Kunickiego - jest to droga "terenowa", dla dobrych terenówek polecam przeprawę przez "zielone" od Nadrzecznej do Robotniczej - po drodze mamy nawet przejazd "wpław" przez rzekę.
Napisano 01 sierpień 2010 - 00:41
A już pisanina w Kur(w)ierze, że pani Genowefa wezwała karetkę na Krańcową, a ta nie dojechała, bo nie mogli znaleźć właściwej ulicy, rozwala mnie doszczętnie
w sercu mam tylko Motor,
Napisano 01 sierpień 2010 - 02:06
Napisano 01 sierpień 2010 - 12:15
w sercu mam tylko Motor,
Napisano 28 maj 2011 - 23:52
Użytkownik Xmarx dnia 28 maj 2011 - 14:55 napisał
Hmm, no właśnie. Wszyscy kojarzą Krańcową i spokojnie mogłaby nosić taką nazwę na całej długości, nawet po kolejnym przedłużeniu. Za to ja jakoś nie kojarzę związku Dywizjonu 303 z Lublinem...
Jakoś z tym nazewnictwem ulic nigdy u nas nie można doszukać się logiki.
Napisano 29 maj 2011 - 00:23
Nazewnictwo ulic, placów i rond nie musi mieć związku z Lublinem i nie widzę w tym nic dziwnego. Gdyby wszyscy patroni ulic mieli mieć bezpośrednio coś wspólnego z naszym miastem to pomysły na nazwy wyczerpałyby się po kilkudziesięciu ulicach, a mamy ich chyba z 600...
w sercu mam tylko Motor,
Napisano 30 maj 2011 - 07:11
T.1: http://fbc.pionier.n...s.lublin.pl:534
T.2: http://fbc.pionier.n...s.lublin.pl:570
T.2 chyba tylko w formie tradycyjnej póki co.
Więcej: Federacja Polskich Bibliotek Cyfrowych
Ulic w Lublinie jest około 1250 czy około 400? (Spis w Panoramie Firm)
Napisano 30 maj 2011 - 12:46
w sercu mam tylko Motor,
Napisano 01 czerwiec 2011 - 21:39
Wiem, że istnieje mała uliczka zwana Krańcową - sam pisałem o tym sporo postów temu. I nadal są dwie Krańcowe na odcinku od ronda Makro do Męczenników. I nadal nikomu to w gruncie rzeczy nie przeszkadza.
Napisano 01 czerwiec 2011 - 23:23
w sercu mam tylko Motor,

Pomoc