LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Zachęta do ciekawej dyskusji - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Zachęta do ciekawej dyskusji

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Naturalna 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 28-wrzesień 10

Napisano 28 wrzesień 2010 - 14:21

Witam Was mieszkańcy Lublina i okolic. Mimo, że sama jestem z drugiego końca Polski, to często do Was zaglądam. Teraz chciałabym się z Wami podzielić stroną, którą ostatnio odkryłam. Artykuł, który Wam przedstawiam dotyczy zdrowego odżywiania się. Co Wy na ten temat sądzicie? ZAPRASZAM

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Piterson 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 18
  • Rejestracja 15-wrzesień 10

Napisano 28 wrzesień 2010 - 18:40

Ja jestem stanowczo przeciwny stawianiu na równi słów "wegetarianizm" i "zdrowe odżywianie". Żeby być zdrowym wegetarianinem (w skali wielu wielu lat nie jedzenia mięsa) trzeba być wyjątkowym ekspertem do spraw żywienia i bilansowania składników odżywczych. Jak na przykład odrzucając produkty zwierzęce dostarczyć niezbędnych nam aminokwasów egzogennych? Mam sporo znajomych byłych (wieloletnich) wegetarian, stanowcza większość z nich poważnie podchodziła do układania jadłospisu, mimo to powróciły do jedzenia mięsa z powodów zdrowotnych. Zdarzały się problemy z tkankami łącznymi, u kobiet z regularnością a nawet występowaniem miesiączki. Wszystkie te dolegliwości po powróceniu do tradycyjnej diety jeśli nie zanikły to uległy minimalizacji. Ja osobiście patrząc z punktu widzenia ewolucji na moje kły wiem, że mięso jest nie tylko smaczne ale i potrzebne mojemu organizmowi. I to jest naturalne- od zawsze istnieje łańcuch pokarmowy i całe szczęście człowiek (z reguły) jest na jego końcu.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1