LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Stare opuszczone dwroce kolejowe - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Stare opuszczone dwroce kolejowe Szukam do zdjęć

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   ArturJ 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 07-październik 10

Napisano 07 październik 2010 - 10:51

Witam na forum.
Mam pytanie do wszystkich użytkowników. Znacie może ładne, stare (preferowałbym już nieużywane) dworce kolejowe? Potrzebuje takich do zdjęć ślubnych młodej pary. Interesuje mnie okolica w promieniu do 50 km od Lublina. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 09 październik 2010 - 19:47

Widzisz, problem będzie z zestawem stare + ładne... Jeżeli są stare - czyli nieużywane - to zazwyczaj jedna z kolejowych spółek je systematycznie zaniedbuje i bez powodzenia próbuje sprzedać. Bardzo blisko granicy Lublina taki nieużywany dworzec jest w Motyczu przy drodze 747 na Opole Lubelskie (nie Motycz Leśny tylko "sam" Motycz ;) ). Nie jest jednak chyba zbyt ładny...

Myślę też, że ciekawym pomysłem dla Ciebie byłoby wybranie się wzdłuż linii kolejki wąskotorowej Opole Lubelskie - Nałęczów. Linia jest niestety generalnie nieużywana i jest wzdłuż niej sporo (chociaż z każdym rokiem coraz mniej) ciekawych dla wielbicieli kolei urządzeń - semafory, zwrotnice, itp. W samym Opolu jest od lat zamknięty dworzec kolejki wąskotorowej - nie byłem tam już jednak trochę czasu, więc nie wiem, co z niego zostało.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   roman-serwis 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 7
  • Rejestracja 20-kwiecień 10

Napisano 11 listopad 2010 - 15:23

W Parczewie jest nieczynna stacja kolejowa. Ale czy atrakcyjna, to nie wiem. :)
http://www.parczew-f...hp?photo_id=265
Usługi Elektroniczne - Elektronika Użytkowa - Serwis IT RTV. Elektronik serwisant-instalator do wynajęcia. www.romanserwis.pl, tel. 602500904, 833550321 gg:443102, email: romanserwis@neostrada.pl Szukam stałych zleceń - naprawa sprzętu lub montaż, instalacja.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1