Witam na forum.
Mam pytanie do wszystkich użytkowników. Znacie może ładne, stare (preferowałbym już nieużywane) dworce kolejowe? Potrzebuje takich do zdjęć ślubnych młodej pary. Interesuje mnie okolica w promieniu do 50 km od Lublina. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Pozdrawiam
Strona 1 z 1
Stare opuszczone dwroce kolejowe Szukam do zdjęć
Napisano 09 październik 2010 - 19:47
Widzisz, problem będzie z zestawem stare + ładne... Jeżeli są stare - czyli nieużywane - to zazwyczaj jedna z kolejowych spółek je systematycznie zaniedbuje i bez powodzenia próbuje sprzedać. Bardzo blisko granicy Lublina taki nieużywany dworzec jest w Motyczu przy drodze 747 na Opole Lubelskie (nie Motycz Leśny tylko "sam" Motycz
). Nie jest jednak chyba zbyt ładny...
Myślę też, że ciekawym pomysłem dla Ciebie byłoby wybranie się wzdłuż linii kolejki wąskotorowej Opole Lubelskie - Nałęczów. Linia jest niestety generalnie nieużywana i jest wzdłuż niej sporo (chociaż z każdym rokiem coraz mniej) ciekawych dla wielbicieli kolei urządzeń - semafory, zwrotnice, itp. W samym Opolu jest od lat zamknięty dworzec kolejki wąskotorowej - nie byłem tam już jednak trochę czasu, więc nie wiem, co z niego zostało.
Myślę też, że ciekawym pomysłem dla Ciebie byłoby wybranie się wzdłuż linii kolejki wąskotorowej Opole Lubelskie - Nałęczów. Linia jest niestety generalnie nieużywana i jest wzdłuż niej sporo (chociaż z każdym rokiem coraz mniej) ciekawych dla wielbicieli kolei urządzeń - semafory, zwrotnice, itp. W samym Opolu jest od lat zamknięty dworzec kolejki wąskotorowej - nie byłem tam już jednak trochę czasu, więc nie wiem, co z niego zostało.
Napisano 11 listopad 2010 - 15:23
W Parczewie jest nieczynna stacja kolejowa. Ale czy atrakcyjna, to nie wiem. 
http://www.parczew-f...hp?photo_id=265
http://www.parczew-f...hp?photo_id=265
Usługi Elektroniczne - Elektronika Użytkowa - Serwis IT RTV. Elektronik serwisant-instalator do wynajęcia. www.romanserwis.pl, tel. 602500904, 833550321 gg:443102, email: romanserwis@neostrada.pl Szukam stałych zleceń - naprawa sprzętu lub montaż, instalacja.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Pomoc