Temat dotyczący centrów handlowych
Napisano 05 maj 2007 - 12:01
FortierInRe napisał:
ja słyszałem że dopiero w lipcu :shock:
Albo pić od rana Wyborową, bić matkę, mieć jako dom klatkę schodową
Mogę skończyć się i nie jestem zdziwiony
Mogę wszystko, to ma dwie strony!"
Napisano 07 maj 2007 - 06:06
http://www.lubforum.pl/lublin14/temat-doty...owych-vt632.htm
Uranium chyba wie najlepiej :
uranium napisał:
mod: przeniosłam te dwa ostatnie posty
Napisano 09 maj 2007 - 05:34
Cytat
Coraz częściej wykonawcy zatrudniają na budowach ludzi mniej doświadczonych, bo wielu fachowców wyjechało za granicę. Terminy gonią, a pośpiech nie służy bezpieczeństwu...
Dziś lubelska policja powiadomiła o kolejnym wypadku na budowie. Przed południem na placu budowy przy ul. Popiełuszki w Lublinie 45-letni mężczyzna spadł z wysokości. W poważnym stanie przewieziono go do szpitala klinicznego przy ul. Jaczewskiego. Przyczyny wypadku nie są na razie znane. Policja i prokuratura ustalają, czy pracownik był odpowiednio zabezpieczony i przeszkolony do prac na wysokościach. Przypomnijmy, że to kolejny w ciągu trzech dni wypadek na budowie w Lublinie. W niedzielę z wysokości trzech metrów spadł na beton mieszkaniec Poniatowej pracujący przy budowie Centrum Plaza w Lublinie. Natomiast pod koniec marca na tej samej budowie zginął 39-letni elektryk.
http://travian.inter...l/?uc=pl5_18529
Napisano 23 maj 2007 - 13:34
Cytat
Cytat
Za kilka minut staż pożarna rozpocznie ewakuację budynku Centrum Plaza
- Parkingi podziemne w całości zalane są wodą. Obawiamy się o stropy parkingów. Jeden z pracowników zgłosił nam, że stropami dzieje się cos niedobrego - mówi Michał Badach, rzecznik lubelskiej Staży Pożarnej. (drs)
to jakim cudem oni chcą to otworzyć jak jedna burza wszystko niszczy i przez deszcz stropy im się walą :shock:
www.dziennikwschodni.pl
Napisano 23 maj 2007 - 13:41
aasia napisał:
Dokładnie. Jakim cudem to się stało? Nie przewidzieli, że czasem na tą budowlę może padać ulewny deszcz?! Po prostu huczne brawa, jeżeli po wiosennej burzy wspaniałe centrum Plaza się... roztopi. :mrgreen:
Napisano 29 maj 2007 - 16:33
Cytat
29 maja 2007 - 15:32
Lublin > Nowy termin otwarcia Plazy dopiero w czwartek
Wbrew wcześniejszym zapowiedziom ani wczoraj ani dziś szefowie centrum handlowego Plaza Lublin nie podali nowego terminu otwarcia obiektu. Stanie się najwcześniej w czwartek.
Budynek został zalany wodą podczas ubiegłotygodniowej nawałnicy. Otwarcie planowane na 25 maja zostało odwołane.
Woda uszkodziła mechanizmy wind i ruchomych schodów. Ich przegląd jeszcze trwa. – Firma Strabag pracuje nad zabezpieczeniem systemu odwadniania budynku aby zapobiec w przyszłości ponownemu zalaniu. Z informacji uzyskanych od generalnego wykonawcy wynika, iż najwcześniej w czwartek w godzinach popołudniowych uzyskamy wiążące decyzje dotyczące nowego otwarcia – informuje Kinga Gajcy z centrali spółki Plaza Centers. (drs)
Napisano 30 maj 2007 - 08:41
"Nikt kto jest bardzo mądry nie może być szczęśliwy bo za dużo wie o złej stronie życia. //
Jingle balls
Napisano 30 maj 2007 - 11:46
http://www.death-cam...lin/lipowa.html
Wiedzieliście bo ja nie..
"Nikt kto jest bardzo mądry nie może być szczęśliwy bo za dużo wie o złej stronie życia. //
Jingle balls
Napisano 30 maj 2007 - 14:52
aasia napisał:
To był jeniecki obóz pracy, a nie koncentracyjny... Wtedy jeszcze jego celem nie była masowa zagłada...
Napisano 30 maj 2007 - 15:45
Cytat
30 maja 2007 - 1:01
Plaza ruszy 12 czerwca
Spółka Plaza Centers podała dziś nowy termin otwarcia centrum handlowego przy ul. Lipowej. Lublin Plaza ruszy we wtorek, 12 czerwca.
Sklepy zostaną otwarte we wtorek, 12 czerwca o godz. 17. Tego dnia wszystkie punkty handlowe w Plazie mają być czynne do północy.
Wbrew wcześniejszym obietnicom ani w poniedziałek ani we wtorek szefowie obiektu nie ustalili kiedy udostepnią obiekt klientom. Zrobli to dopiero dzisiaj.
- Firma Schindler, która odpowiada za schody ruchome nadal przeprowadza kontrolę ich sprawności. Dopiero po szczegółowych testach będzie mogła wraz z generalnym wykonawcą podjąć dalsze decyzje - usłyszeliśmy wczoraj od Karoliny Gajcy z warszawskiej centrali spółki Plaza Centers. To właśnie schody ruchome i windy najbardziej ucierpiały na skutek zalania.
Z kolei firma Strabag (generalny wykonawca obiektu) nadal sprawdza system odwadniania budynku, który nie poradził sobie z taką masą wody deszczowej. -
(drs)
Testów sprawności obiektu - nie zabraknie niedługo - teraz są zapowiadane burze, i na początku czerwca także będziemy mogli się ich spodziewać...
Napisano 30 maj 2007 - 15:50
Napisano 30 maj 2007 - 16:31
EliS- a czy Ty w ogóle wspominałaś,że wyjeżdżasz?
Jingle balls

Pomoc