LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Temat dotyczący centrów handlowych - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

• (7 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Temat dotyczący centrów handlowych

#41 Użytkownik nie jest zalogowany   aasia 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2060
  • Rejestracja 07-styczeń 07

Napisano 05 maj 2007 - 09:16

przecież tam jeszcze wszystko w rozsypce ...rusztowania stoją jak stały ...podjazd nie gotowy...mnóstwo worków śmieci piachu i wcale nie widać żeby w środku były już wykończone pomieszczenia(przez płot zaglądałam ;-) )jeszcze trochę im zejdzie..

#42 Użytkownik nie jest zalogowany   Szary 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 402
  • Rejestracja 01-wrzesień 06

Napisano 05 maj 2007 - 12:01

FortierInRe napisał:

Podobno nie 25 maja ale około miesiąc później...

ja słyszałem że dopiero w lipcu :shock:
"Mogę być kimś, będąc jednocześnie sobą
Albo pić od rana Wyborową, bić matkę, mieć jako dom klatkę schodową
Mogę skończyć się i nie jestem zdziwiony
Mogę wszystko, to ma dwie strony!"

#43 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462
  • Rejestracja 02-marzec 07

Napisano 05 maj 2007 - 13:18

Akcja billboardowa trwa :

Dołączona grafika

Obiecanki cacanki, a głupim na plakacie radość :-)

zdjęcie zrobiłem przy markecie Obi

Shawman: przeniosłem kilka ostatnich postów z innego wątku, tutaj bardziej pasują.

#44 Użytkownik nie jest zalogowany   uranium 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 53
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 06 maj 2007 - 21:34

na 29 maja planowane jest otwarcie multiplexu w plazie. autobusy z takimi reklamami już jeżdżą. koleżanka też tę datę potwierdziła.

#45 Użytkownik nie jest zalogowany   ZiPi 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 226
  • Rejestracja 23-luty 07

Napisano 06 maj 2007 - 23:19

Może mi ktoś konkretnie powiedzieć kiedy otwierają PLAZA LUBLIN?
Co tam będzie sie znajdować no i czy bedzie jakies połaczenie poza miastowe czyli jakis bus ?

#46 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462

Napisano 07 maj 2007 - 06:06

o plazie i jej otwarciu pisaliśmy tutaj :

http://www.lubforum.pl/lublin14/temat-doty...owych-vt632.htm

Uranium chyba wie najlepiej :

uranium napisał:

na 29 maja planowane jest otwarcie multiplexu w plazie. autobusy z takimi reklamami już jeżdżą. koleżanka też tę datę potwierdziła.

mod: przeniosłam te dwa ostatnie posty

#47 Użytkownik nie jest zalogowany   bart1313 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 335
  • Rejestracja 21-marzec 07

Napisano 09 maj 2007 - 05:34

Ze strony radia Lublin.

Cytat

Kolejny wypadek na budowie w Lublinie
Coraz częściej wykonawcy zatrudniają na budowach ludzi mniej doświadczonych, bo wielu fachowców wyjechało za granicę. Terminy gonią, a pośpiech nie służy bezpieczeństwu...

Dziś lubelska policja powiadomiła o kolejnym wypadku na budowie. Przed południem na placu budowy przy ul. Popiełuszki w Lublinie 45-letni mężczyzna spadł z wysokości. W poważnym stanie przewieziono go do szpitala klinicznego przy ul. Jaczewskiego. Przyczyny wypadku nie są na razie znane. Policja i prokuratura ustalają, czy pracownik był odpowiednio zabezpieczony i przeszkolony do prac na wysokościach. Przypomnijmy, że to kolejny w ciągu trzech dni wypadek na budowie w Lublinie. W niedzielę z wysokości trzech metrów spadł na beton mieszkaniec Poniatowej pracujący przy budowie Centrum Plaza w Lublinie. Natomiast pod koniec marca na tej samej budowie zginął 39-letni elektryk.

Lublin moje miasto. C(z)ytujący poranną prasę.
http://travian.inter...l/?uc=pl5_18529

#48 Użytkownik nie jest zalogowany   aasia 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2060

Napisano 23 maj 2007 - 13:34

Cytat

W czasie dzisiejszej ulewy najbardziej ucierpiało centrum Plaza przy ul. Lipowej. Woda kompletnie zalała podziemny parking w budynku, wdarła się też do wnętrza budynku. Pracownicy sklepów na I piętrze szczotkami, deskami, tekturowymi pudłami zgarniają wodę na niższe kondygnacje. Nikt z nich nie wierzy, że zapowiadane na piątek huczne otwarcie centrum, dojdzie do skutku.

Cytat

Lublin > Ewakuacja Centrum Plaza

Za kilka minut staż pożarna rozpocznie ewakuację budynku Centrum Plaza
- Parkingi podziemne w całości zalane są wodą. Obawiamy się o stropy parkingów. Jeden z pracowników zgłosił nam, że stropami dzieje się cos niedobrego - mówi Michał Badach, rzecznik lubelskiej Staży Pożarnej. (drs)

to jakim cudem oni chcą to otworzyć jak jedna burza wszystko niszczy i przez deszcz stropy im się walą :shock:

www.dziennikwschodni.pl

#49 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 23 maj 2007 - 13:41

aasia napisał:

to jakim cudem oni chcą to otworzyć jak jedna burza wszystko niszczy i przez deszcz stropy im się walą :shock:

Dokładnie. Jakim cudem to się stało? Nie przewidzieli, że czasem na tą budowlę może padać ulewny deszcz?! Po prostu huczne brawa, jeżeli po wiosennej burzy wspaniałe centrum Plaza się... roztopi. :mrgreen:

#50 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462

Napisano 23 maj 2007 - 15:11

Nalało się podobno 10 tys. metrów sześc. wody. Do jutra zejdzie usuwanie wody. A potem suszenie - to wydłuży czas do otwarcia.
Zalało piętra, sklepy, towar. Wielka lipa.

#51 Użytkownik nie jest zalogowany   benkard 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 32
  • Rejestracja 07-wrzesień 06

Napisano 23 maj 2007 - 15:19

mi też sie to nie tęgo widzi.
ale co tam plaza... kurde ilu ludzi ma przewalone. samochody zalane, mieszkania i domy ....
porażkowato ostatni sie w Lublinie pod względem pogody robi....
sajudżi !

#52 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462

Napisano 29 maj 2007 - 16:33

Cytat

DW Aktualności
29 maja 2007 - 15:32

Lublin > Nowy termin otwarcia Plazy dopiero w czwartek

Wbrew wcześniejszym zapowiedziom ani wczoraj ani dziś szefowie centrum handlowego Plaza Lublin nie podali nowego terminu otwarcia obiektu. Stanie się najwcześniej w czwartek.

Budynek został zalany wodą podczas ubiegłotygodniowej nawałnicy. Otwarcie planowane na 25 maja zostało odwołane.

Woda uszkodziła mechanizmy wind i ruchomych schodów. Ich przegląd jeszcze trwa. – Firma Strabag pracuje nad zabezpieczeniem systemu odwadniania budynku aby zapobiec w przyszłości ponownemu zalaniu. Z informacji uzyskanych od generalnego wykonawcy wynika, iż najwcześniej w czwartek w godzinach popołudniowych uzyskamy wiążące decyzje dotyczące nowego otwarcia – informuje Kinga Gajcy z centrali spółki Plaza Centers. (drs)

#53 Użytkownik nie jest zalogowany   GWerevolf 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1568
  • Rejestracja 03-listopad 06

Napisano 30 maj 2007 - 08:41

Wiecie co.. zaczynam się naprawdę martwić. A gdzie system odprowadzania wody skoro doszło do takiego wydarzenia?? Co z tą klimatyzacją skoro przez nią dostaje się woda do sklepów?? Co się dzieje z stropami skoro tyle wody się tam dostało a przecież jak będą tam ludzie, samochody i wiele więcej to co się stanie?? Matko.. strach iść tam na zakupy! A co z zimą!? Co się wtedy stanie!? Zabiorą kasę przed zimą i uciekną za granicę?? Zaczynam zakłady!!
A-waiting for changes..
"Nikt kto jest bardzo mądry nie może być szczęśliwy bo za dużo wie o złej stronie życia. //
Jingle balls

#54 Użytkownik nie jest zalogowany   GWerevolf 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1568

Napisano 30 maj 2007 - 11:46

O! Czego się morwa2 doszukał 8-) Proszę, proszę..
http://www.death-cam...lin/lipowa.html

Wiedzieliście bo ja nie..
A-waiting for changes..
"Nikt kto jest bardzo mądry nie może być szczęśliwy bo za dużo wie o złej stronie życia. //
Jingle balls

#55 Użytkownik nie jest zalogowany   aasia 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2060

Napisano 30 maj 2007 - 12:35

no to wszyscy wiedza :->
tam był obóz koncentracyjny zanim jeszcze Majdanek powstał...
no i właśnie nawet Himmler czyli ten drugi po Hitlerze to miejsce odwiedzał

#56 Użytkownik nie jest zalogowany   EliS 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1127
  • Rejestracja 13-maj 07

Napisano 30 maj 2007 - 14:52

aasia napisał:

tam był obóz koncentracyjny zanim jeszcze Majdanek powstał...

To był jeniecki obóz pracy, a nie koncentracyjny... Wtedy jeszcze jego celem nie była masowa zagłada...

#57 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462

Napisano 30 maj 2007 - 15:45

No i mamy nowy termin otwarcia Plazy:

Cytat

DW LUBLIN
30 maja 2007 - 1:01

Plaza ruszy 12 czerwca
Spółka Plaza Centers podała dziś nowy termin otwarcia centrum handlowego przy ul. Lipowej. Lublin Plaza ruszy we wtorek, 12 czerwca.

Sklepy zostaną otwarte we wtorek, 12 czerwca o godz. 17. Tego dnia wszystkie punkty handlowe w Plazie mają być czynne do północy.

Wbrew wcześniejszym obietnicom ani w poniedziałek ani we wtorek szefowie obiektu nie ustalili kiedy udostepnią obiekt klientom. Zrobli to dopiero dzisiaj.

- Firma Schindler, która odpowiada za schody ruchome nadal przeprowadza kontrolę ich sprawności. Dopiero po szczegółowych testach będzie mogła wraz z generalnym wykonawcą podjąć dalsze decyzje - usłyszeliśmy wczoraj od Karoliny Gajcy z warszawskiej centrali spółki Plaza Centers. To właśnie schody ruchome i windy najbardziej ucierpiały na skutek zalania.

Z kolei firma Strabag (generalny wykonawca obiektu) nadal sprawdza system odwadniania budynku, który nie poradził sobie z taką masą wody deszczowej. -
(drs)

Testów sprawności obiektu - nie zabraknie niedługo - teraz są zapowiadane burze, i na początku czerwca także będziemy mogli się ich spodziewać...

#58 Użytkownik nie jest zalogowany   EliS 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1127
  • Rejestracja 13-maj 07

Napisano 30 maj 2007 - 15:50

Szkoda, 12 czerwca już mnie nie będzie w kraju... Ale jak wrócę z tego wygnania, to już ryzyka nie będzie i wybiorę się na zakupy lub do kina :roll:

#59 Użytkownik nie jest zalogowany   GWerevolf 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1568

Napisano 30 maj 2007 - 16:31

eh.. ja nie zdawałem sobie pojęcia. Miejmy nadzieję,że pecha przez to nie będzie a centrum nie będą nawiedzać duchy <lodzio> :roll:

:lol:

EliS- a czy Ty w ogóle wspominałaś,że wyjeżdżasz?
A-waiting for changes..
Jingle balls

#60 Użytkownik nie jest zalogowany   aasia 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2060

Napisano 30 maj 2007 - 21:38

a ja nie wiem czy chcę iść na zakupy i do kina w Plazie...chyba bym się jednak bała.. :->

Opcje tematu:

• (7 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ostatnia »