LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Portal Zakupów Grupowych - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Portal Zakupów Grupowych

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   heniek44 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja 28-styczeń 11

Napisano 28 styczeń 2011 - 22:51

Witam,

miał ktoś może przyjemność z FRUPI.pl? Dzisiaj był u mnie ich menadżer, nie wiem czy warto podjąć współpracę. 15% prowizji od sprzedanych ofert to dużo? Zupełnie nie znam się na tych zakupach grupowych. Pozdrawiam/Heniek

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   ARni 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1655
  • Rejestracja 25-lipiec 07

Napisano 29 styczeń 2011 - 00:23

Czyżby to była reklama nowej stronki? :D

Wyświetl postUżytkownik heniek44 dnia 28 styczeń 2011 - 22:51 napisał

FRUPI.pl
Stronka jeszcze nie działa.
Sprawa interesująca. Jeśli się nie mylę, podobna do KatCen.pl, katcen.zakupy.fakt.pl.

"ZASADA ZAKUPÓW GRUPOWYCH

Promocje serwisu KatCen.pl oparte są o mechanizm zakupów grupowych, gdzie cena wywoławcza stopniowo jest cięta - od wysokiej do bardzo niskiej. Zasada promocji jest prosta. Zbieramy grupę osób, które są zainteresowane zakupem danego produktu. Im większą grupę zakupową uda się zebrać, tym lepszą promocję i większy rabat dla Ciebie możemy wymusić na producentach produktów.

W momencie, gdy dołączasz do grupy zakupowej, dajemy Ci gwarancję, że cena jaką ostatecznie zapłacisz może tylko spaść. Od Ciebie i innych członków grupy zakupowej zależy jak bardzo... Im więcej ludzi uda nam się zaprosić do grupy, tym cena niższa. [...]"
Pomagaj! BIG Klick - wystarczy otworzyć raz dziennie.

d@,@b Łamać tabu jest zabawniej...
http://www.tvn24.pl/

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   heniek44 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 3

Napisano 29 styczeń 2011 - 08:44

Reklama? :lol:
Pytam po prostu - a te KatCEN to jakoś inaczej działa niż oni proponują. Na Frupi z góry ustala się niską cenę i oni to sprzedają. A propo Kata to to warto byłoby wystawiać produkty droższe: laptopy, telewizory. I wtedy ciąć cenę. Kto udziela gwarancji na te produkty? Do kogo trzeba się zgłosić jak taki parowar się popsuje?

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   necik 

• Grupa Admin
  • Postów 3099
  • Rejestracja 28-sierpień 06

Napisano 29 styczeń 2011 - 11:00

Nie wiem jak działa frupi, ale te wszystkie groupony itp, to raczej nieopłacalne są dla sprzedawcy. Prosty rachunek: najpierw dajesz rabat klientom 50%, a z pozostałych 50% dzielisz się jeszcze z grouponem. Czyli zostaje ci jakieś 30%. Chyba niewiele branż może sobie na to pozwolić :)

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   heniek44 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 3

Napisano 29 styczeń 2011 - 11:53

No właśnie z FRUPI ma być inaczej. Menadżer powiedział, że prowizja 15%, a dodatkowo zapewniają pakiet reklamowy: wpisy na forach, udziały w konkursach jako sponsorzy. Dowiadywałem się i tylko Groupon ma takie duże prowizje, cała reszta gruper, fastdeal mają około 30%

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   dlop 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1090
  • Rejestracja 23-kwiecień 07

Napisano 29 styczeń 2011 - 13:22

Wyświetl postUżytkownik necik dnia 29 styczeń 2011 - 11:00 napisał

Nie wiem jak działa frupi, ale te wszystkie groupony itp, to raczej nieopłacalne są dla sprzedawcy. Prosty rachunek: najpierw dajesz rabat klientom 50%, a z pozostałych 50% dzielisz się jeszcze z grouponem. Czyli zostaje ci jakieś 30%. Chyba niewiele branż może sobie na to pozwolić :)

Zazwyczaj tak jest, ale trzeba patrzeć jaką lokal robi sobie promocję. Znam dość dobrze z lubelskich lokali (a dokładnie właścicielkę), który oferował swoje usługi na gruponie i sprzedał ich dość pokaźną liczbę (chyba coś ponad 600 osób kupiło). Teraz spora część z tych osób odwiedza ten lokal i kupuje rzeczy w normalnych cenach. Patrząc na to ile się wydaje na ulotki, ogłoszenia w gazetach, panoramach firm to chyba jest to jednak lepsza forma promocji, którą można realnie odczuć w popularności lokalu. W każdym razie usłyszałem, że na pewno jeszcze nie raz wezmą w tym udział.
http://www.lublin2016.pl/ - Portal Europejskiej Stolicy Kultury

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   necik 

• Grupa Admin
  • Postów 3099
  • Rejestracja 28-sierpień 06

Napisano 29 styczeń 2011 - 19:59

Wyświetl postUżytkownik dlop dnia 29 styczeń 2011 - 13:22 napisał

Zazwyczaj tak jest, ale trzeba patrzeć jaką lokal robi sobie promocję. Znam dość dobrze z lubelskich lokali (a dokładnie właścicielkę), który oferował swoje usługi na gruponie i sprzedał ich dość pokaźną liczbę (chyba coś ponad 600 osób kupiło). Teraz spora część z tych osób odwiedza ten lokal i kupuje rzeczy w normalnych cenach. Patrząc na to ile się wydaje na ulotki, ogłoszenia w gazetach, panoramach firm to chyba jest to jednak lepsza forma promocji, którą można realnie odczuć w popularności lokalu. W każdym razie usłyszałem, że na pewno jeszcze nie raz wezmą w tym udział.

Piszesz może o Starej Drukarni? Widziałem kiedyś ich kupony rabatowe i nawet miałem kupić, ale już było za późno :rolleyes:

Załóżmy, że piwo w takim lokalu sprzedają po 6 zł. W takim razie nawet przy 50% rabatu nie tracą na tym ;)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   dlop 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1090

Napisano 29 styczeń 2011 - 23:56

Wyświetl postUżytkownik necik dnia 29 styczeń 2011 - 19:59 napisał

Piszesz może o Starej Drukarni? Widziałem kiedyś ich kupony rabatowe i nawet miałem kupić, ale już było za późno :rolleyes:

Załóżmy, że piwo w takim lokalu sprzedają po 6 zł. W takim razie nawet przy 50% rabatu nie tracą na tym ;)

Nie, o Insomnii na Skłodowskiej.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Ilona 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 39
  • Rejestracja 07-luty 11

Napisano 07 luty 2011 - 16:02

hej,
Ja osobiście o FRUPI nie slyszałam ale za to mam sprawdzony portal z zakupami grupowymi pod patronatem Dziennika Wschodniego o nazwie Sweetdeal. Maja bardzo fajne promocje z Lublina. Wklejam linka do stronki, dzisiaj 20 zł za bon o wartości 40 zł do wykorzystania na wszystkie pozycje z karty dań w restauracji InRed Atelier Smaku w Lublinie. Mniam

Mój odnośnik

http://www.sweetdeal.pl/home/Lublin

Pozdrawiam i smacznego

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   avista 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja 28-kwiecień 11

Napisano 05 maj 2011 - 18:14

od niedawna zaczęłam te stronki przeglądać znalazłam wiele ciekawych ofert, znam jedynie grupon oczywiscie, słyszałam o sweet deal ale jak dla mnie nei ma tam jak narazie nic ciekawego i ostatnio kupiłam kupon na rabatowo.com , co o nich sądzicie ?? jakie jeszcze polecacie? zakupy grupowe to naprawde niezła rzecz!

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Hitdeal 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 08-maj 11

Napisano 08 maj 2011 - 13:43

Polecam portal zakupów grupowych http://www.hitdeal.pl

Hitdeal.pl to portal zakupów grupowych dla każdego. Tworzą go ludzie na co dzień korzystający z tego typu serwisów, dlatego najlepiej znają potrzeby i wymagania klientów. Staramy się dołożyć wszelkich starań, żeby klienci byli obsługiwani tak jak powinni, a usługa na najwyższym poziomie. Tajemnica tego tkwi w dobrych relacjach z naszymi partnerami, którzy chętnie przyjmują naszych gości.

Serdecznie zapraszamy

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   lubefo 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 20
  • Rejestracja 14-grudzień 09

Napisano 25 lipiec 2011 - 14:38

Tych serwisów jest całe mnóstwo... Tak jak policzyłem to wychodzi mi, że ich nawet 40 ;-)
Trudno jest je wszystkie przejrzeć samodzielnie, więc polecam wam agregator ofert tj. http://www.znizkomania.pl/
Tam macie kilkadziesiąt gruperów w jednym.
Co do samych zakupów to uważajcie co kupujecie - czasami tańsza usługa okazuje się być gorszej jakości, więc szukajcie opinii.

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   hubercior7 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 17-październik 11

Napisano 17 październik 2011 - 11:29

Mogę polecić stronę http://porownaj-onli...ndex.php/rabaty . Opisuje ona wady i zalety największych portali oferujących kupony i zniżki. tzn jakie możliwości prezentuje dany portal, wady i zalety oraz czego możemy się spodziewać. Przydatne informacje, jeżeli weżmiemy pod uwagę stale rosnące ilość portali w sieci, oferujących kupony i zniżki oraz jeżeli chcemy z początku wyeliminować ewentualne problemy.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   hubercior7 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 17-październik 11

Napisano 19 styczeń 2012 - 10:56

Jedną z coraz częściej pojawiających się fenomenów na rynku handlu online kuponami rabatowymi to agregatory zakupowe jak np.coupony.pl, łączące ofertę wielu portali kuponowych. Dzięki temu mamy wgląd w ofertę kuponową w jednym miejscu. Ciekawy pomysł. Ciekawe jak się będzie rozwijał z upływem czasu.

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   bobo83 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 10
  • Rejestracja 19-styczeń 12

Napisano 19 styczeń 2012 - 12:45

Zawsze warto skorzystać z tego typu serwisu, szczególnie lokalnego. Dzięki temu podnosi się świadomość marki i można złapać stałych klientów, a prowizja no cóż wszędzie trzeba płacić za reklamę.
stroje karnawałowe - stroje karnawałowe

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   dzastch 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 8
  • Rejestracja 06-luty 12

Napisano 06 luty 2012 - 18:22

Hej, moi znajomi kilka dni temu wystartowali z nową stronką. Zobacz, może znajdziesz coś fajnego dla siebie, ja kupiłam sobie sushi.
Zajrzyj na: http://pandadeal.pl/aff.php?aff=12 ,zobacz też tam z boku są inne fajne zniżki.
Możesz też polubić Pandę na Facebooku, bo z tego co wiem będą później fajne konkursy dla lubiących. http://www.facebook.com/pandadeal .

Pozdrawiam.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   dlop 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1090

Napisano 02 marzec 2012 - 17:28

Kolega wyżej zapomniał wspomnieć o jednej bardzo ważnej kwestii. Portal PandaDeal.pl ma siedzibę w Lublinie i tym bardziej warto zachęcić do korzystania z niego w ramach wsparcia lkoalnych przedsiębiorców:)

Opcje tematu:

Strona 1 z 1