A o masonach było? ma być magicznie a może i tajemniczo?
Napisano 24 marzec 2012 - 09:55
Napisano 25 marzec 2012 - 15:08
Użytkownik Rick Deckard dnia 24 marzec 2012 - 09:55 napisał
Też mnie to zastanawia. Pytanie jest takie: W jakim stosunku jest "Wolność Odzyskana" do "Rotary Club" w Lublinie i w Chełmie, czy jest to organizacja obok Rotary czy stworzona ponad nią. Do tej pory w Lublinie duży wpływ na lokalną rzeczywistość miały kluby Rotary.
Napisano 25 marzec 2012 - 19:17
Napisano 25 marzec 2012 - 20:10
Użytkownik vebman dnia 25 marzec 2012 - 15:08 napisał
Mam znajomych, którzy działają w rotary i wiem, że działalność opiera się głównie na działalności charytatywnej, a z tego co głosi legenda masońska oraz dostępne publikacje, to masoneria ma w sobie dużo alchemii, ezoteryki i mistycyzmu, a działalność charytatywna jest poboczna. Zastanawiam się czy idąc ulicami Lublina mijam jakiś masonów:)? Czy są tacy zakamuflowani?
Czy można znaleźć w mieście ich ślady, wpływy i obszary, w których działają? Gdzie odprawiają swoje sekretne ceremonie?
Właśnie oglądałem "Popioły" Wajdy...tam jest scena z wprowadzenia/inicjacji wolnomularskiej. Niesamowite, czuć dreszcz!
Napisano 25 marzec 2012 - 21:02
Napisano 26 marzec 2012 - 19:58
Cytat
Ale skoro sam Hass o tym wspomina?
"Annales du Grand Orient de France, 1976, nr l, - pismo masońskie wyszczególnia 93 bractwa środowiskowe masonerii. Wśród nich znajduje się Rotary.
Historyk masonerii Ludwik Hass nazywa Rotary "zrzeszeniem wolnomularskim" oraz "organizacją wolnomularską w szerokim słowa znaczeniu".
Adam Wysocki - znany mason stwierdził w wywiadzie o Rotary i Lions Clubie że "organizacje te realizują programy zbliżone do celów wolnomularstwa (...) musi istnieć jakaś forma działalności społecznej, żeby kandydat na masona mógł się sprawdzić, pokazać co potrafi".
Świadomość masonizmu
Większość z członków Rotary nie ma pojęcia o związkach z masonerią, a raczej słysząc o nich gwałtownie zaprzecza, nie chcąc dopuścić do siebie tej prawdy. Rotary skupia osoby o charakterystycznym typie myślenia. Członkowie dzięki uczestnictwu w Rotary związują się ze środowiskiem, budują zależności. W przyszłości sprawdzeni i wyszkoleni będą jego siłą napędową. Należy zaznaczyć że masoneria nie jest spiskiem światowym. Loże masońskie są rodzajem klubów towarzyskich. Jednak skupiają one zawsze osoby o specyficznym typie myślenia. Wiele osób będących w tym środowisku w ścisłych zależnościach nie wstępuje do tych klubów. Masoński typ myślenia jest nie do pogodzenia z katolickim, a posiadanie stopni masońskich powyżej IV jest objęte ekskomuniką."
cytat z okiem.pl
Napisano 27 marzec 2012 - 09:33
Napisano 28 marzec 2012 - 05:33
Jeżeli poczułeś się urażony to przepraszam. Nie było moim celem udowadniać, że wiem lepiej od Ciebie.
Napisano 28 marzec 2012 - 10:40
Vebman - kontynuując temat - zasięgnąłem języka i się podzielę - myślę, że Rotary może skupiać ludzi o podobnym typie myślenia co nie oznacza że są w jakiś sposób ze sobą powiązane. Stowarzyszenia skupiają ludzi dla których ważne są wspólne wartości - w przypadku Rotarian jest to - zgodnie z ich deklaracją - działalność charytatywna. Dla Masonów działalność charytatywna jest też pewnie ważna ale to nie jest jednoznaczne z tożsamością tych środowisk. Zgadzam się Rickiem że masoni wydają się mieć inne priorytety przy jednoczesnej działalnośći charytatywanej, która jednak nie jest celem samym w sobie tak jak jest u Rotarian. Co do wypowiedzi Adama Wysockiego, że "organizacje te realizują programy zbliżone do celów wolnomularstwa" to pewnie tak ale jeśli te cele to krzewienie idei oświeceniowych i działalności charytatywnej to czy to coś złego?
Vebman - P.S. - Galileusz i wielu innych też było objętych ekskomuniką, to żaden wyznacznik.
Napisano 28 marzec 2012 - 17:07
Napisano 25 kwiecień 2012 - 00:20
Użytkownik Rick Deckard dnia 31 marzec 2012 - 08:20 napisał
Widzę że wasza wiedza o masonerii jest równa zeru , nikt normalny wiedząc co się za tym kryje naprawdę nie chciałby tam należeć.Prawda jest taka że niższe stopnie wtajemniczenia nie mają pojęcia w czym biorą udział.Masoni to Lucyferianie i główni architekci NWO.Loże aż ociekają od satanistycznej symboliki.Moralność i Dogmat Alberta Pikea to ich Biblia.Na początek polecam wykład prof Waltera Veitha z serii Totalny Atak , tytuł odcinka Tajne Agendy,objaśnia tam symbolikę.Na You jest fragment ale na Chomikuj są wszystkie jego wykłady, można też dostać na płytach DVD.
Użytkownik vebman dnia 28 marzec 2012 - 18:18 napisał
Strzala - dzięki za wyjaśnienie.
Rick - To samo bym chciał wiedzieć.
Koledze już napisałem parę słów na temat masonów tylko po to się tu zarejestrowałem bo widzę że jesteście w malinach.Polecam również blog Loża Bez Tajemnic,sporo ciekawych artykułów.To co powszechnie wiadomo o masonach to płaszczyk ,przykrywka dla ogółu i dla niższych stopni.Posiadają drugi wewnętrzny krąg nauczania i dopiero tam się okazuje o co w tym chodzi.Rytuały , symbolika, ezoteryka to wszystko jest skomplikowane i złe.
Dodam jeszcze że masoni zaprojektowali i postawili Pomnik Unii Lubelskiej,jest to starożytny obelisk, podobne ale większe stoją w Watykanie i Waszyngtonie.
http://chomikuj.pl/b...12+Tajne+agendy
Napisano 25 kwiecień 2012 - 14:35
Napisano 25 kwiecień 2012 - 18:18
Możni tego świata wymieniają masońskie uściski dłoni ,sporo fotografii.Ronald Regan 33 stopień. http://www.whale.to/..._handshake.html
Arcykapłan globalizacji mason 33 stopnia Zbigniew Brzeziński.Członek Komitetu 300,Grupy Bilderberg,CFR, współzałożyciel Komisji Trójstronnej. http://www.youtube.c...h?v=2-06tpoDBKU
Użytkownik strzala dnia 25 kwiecień 2012 - 14:35 napisał
Przymrużone oczko radzę ci puszczać do chłopców którzy lubią takie gry i pewnie to docenią.
Napisano 04 maj 2012 - 22:22

Pomoc