LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Wypadek na skrzyżowaniu ulic Lipowej i Sądowej - nie żyje motocyklista - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wypadek na skrzyżowaniu ulic Lipowej i Sądowej - nie żyje motocyklista

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   necik 

• Grupa Admin
  • Postów 3099
  • Rejestracja 28-sierpień 06

Napisano 03 kwiecień 2011 - 13:21

Zaczęła się wiosna, będą...

Cytat

Tragiczny wypadek w Lublinie. Na skrzyżowaniu ulicy Lipowej z Sądową zginął motocyklista. Do wypadku doszło na skutek zderzenia motocykla z samochodem osobowym. Jak ustalili policjanci, toyota jechała w stronę ulicy Narutowicza. Skręcając w Sądową jej kierowca nie ustąpił pierwszeństwa motocykliście.Ten nie miał szans na uniknięcie zderzenia. Siła uderzenia była tak duża, że jednoślad rozpadł się na części. Mimo akcji ratunkowej motocyklisty nie udało się uratować.

Radio Lublin

Nie żyje pewnie młody człowiek, ale zastanawia mnie kto jest sprawcą tego wypadku? Niby kierowca toyoty wymusił pierwszeństwo, ale czy mógł prawidłowo ocenić odległość od motocyklisty gdy ten przykładowo przekroczył dozwoloną prędkość dwa razy? Na poniższym zdjęciu widać, że motor jest dość konkretnie rozwalony, zatem i prędkość musiała być konkretna.

Załączone miniatury

• Załączona grafika: 0304_wypadek.jpg

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   playDEAD 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 20
  • Rejestracja 28-styczeń 11

Napisano 03 kwiecień 2011 - 13:57

motor? co dopiero mówic o samochodzie, jak dla mnie to motocyklista na bank zdrowo przekroczyl predkosc
nie dziwi mnie to o tyle, ze na tym odcinku jest równy asfalt i motocykliści urządzają sobie popisy

z resztą nie tylko motocykliści

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   ARni 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1655
  • Rejestracja 25-lipiec 07

Napisano 03 kwiecień 2011 - 20:24

Wyświetl postUżytkownik playDEAD dnia 03 kwiecień 2011 - 13:57 napisał

motor? co dopiero mówic o samochodzie, jak dla mnie to motocyklista na bank zdrowo przekroczyl predkosc

Bez kitu. Owa Toyota jest konkretnej masy i budowy, a zdjęcia pokazują dość spore uszkodzenia.

Szkoda chłopaka. Fakt.
Jednak akurat o tej porze i dzisiejszego dnia, mógł zachować umiar.

Dziś jest niedziela. Na drogach mnóstwo niedzielnych kierowców. Nie widziałem dawno tak mało dynamicznej jazdy. Chyba przez ciepełko, którym Słońce dziś nas uraczyło.
Wiem, co piszę - dziś sporo jeździłem po mieście.
UWAGA! Dynamiczna jazda nie oznacza szybka jazda.
Pomagaj! BIG Klick - wystarczy otworzyć raz dziennie.

d@,@b Łamać tabu jest zabawniej...
http://www.tvn24.pl/

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   necik 

• Grupa Admin
  • Postów 3099

Napisano 03 kwiecień 2011 - 21:27

Rok temu w tym samym miejscu:

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   liftix 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 03-kwiecień 11

Napisano 04 kwiecień 2011 - 14:00

po uszkodzeniach samochodu to na pewno motocyklista nie jechał wolno, jak by jechał zgodnie z przepisami to był żył,
koszulki - koszulki

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   tomo 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 45
  • Rejestracja 02-kwiecień 08

Napisano 04 kwiecień 2011 - 20:44

Osoba, która to widziała powiedziała mi, że wolno nie jechał. Z resztą to widać po uszkodzeniach auta i motocykla.
- Dlaczego pingwiny nie potrafią latać?
- Bo nie mają śmigieł.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   necik 

• Grupa Admin
  • Postów 3099

Napisano 04 kwiecień 2011 - 22:49

Z Kuriera Lubelskiego:

Cytat

Śledczy nadal nie przesłuchali 43-letniego lublinianina, który siedział za kierownicą toyoty. Prokuratorzy zbierają dane na temat okoliczności tragicznego zdarzenia i jeszcze nie wiedzą, w jakim charakterze przesłuchać mężczyznę.

- Będziemy posiłkować się zapisem monitoringu z pobliskiej szkoły, a także diagramem pokazującym częstotliwość zmiany świateł w tym rejonie. Poprosimy również o opinię biegłego z zakresu bezpieczeństwa w ruchu drogowym. Największe nadzieje wiążemy z zapisem wideo, który powinien wyjaśnić nam okoliczności wypadku - informuje prokurator Jadwiga Nowak, szefowa Prokuratury Rejonowej Lublin-Północ.

Z pierwszych ustaleń wynika, że winę za wypadek ponosi kierowca auta osobowego. Chciał on skręcić w ul. Sądową, ale nie zauważył nadjeżdżającego z naprzeciwka motocykla. Dodatkowo, samochód zatrzymał się na środku skrzyżowania, żeby przepuścić pieszych. Jednoślad wbił się w bok pojazdu.

Czyli co? Gość z toyoty jeszcze pieszych przepuszczał?

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   -ALI- 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 60
  • Rejestracja 24-czerwiec 10

Napisano 05 kwiecień 2011 - 08:15

Obliczą prędkość motocykla na podstawie częstotliwości zmiany świateł, nieźle :) Trzeba się uczyć matmy :P
Masz chwilę? Zobacz kilka zdjęć z Lublina >>> www.ali1600.fbl.pl

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   Fighter 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 189
  • Rejestracja 18-grudzień 08

Napisano 05 kwiecień 2011 - 09:02

Wyświetl postUżytkownik necik dnia 04 kwiecień 2011 - 22:49 napisał

Z Kuriera Lubelskiego:

Czyli co? Gość z toyoty jeszcze pieszych przepuszczał?

Czesto tam tak jest, ze samochodami pchaja sie i zatrzymuja na srodku ulicy i blokuja Lipowa bo albo nie maja gdzie wjechac bo korek czesto do parkingu albo dochodza do tego ludzie !

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   dlop 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1090
  • Rejestracja 23-kwiecień 07

Napisano 05 kwiecień 2011 - 12:46

To dzisiaj trzeci pod względem oglądalności film na youtube

http://www.lublin2016.pl/ - Portal Europejskiej Stolicy Kultury

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 31 lipiec 2011 - 11:31

Na obronę motocyklistów powiem, że w Polsce kierowcy - ja też - nie mają odruchu zwracania uwagi w lusterku na obiekty mniejsze od innych samochodów. Ostatnio byłęm świadkiem, kiedy kierowca "wbijał się" w coś, co wydawało mu się przerwą między samochodami i przewrócił jadącego tam spokojnie chłopaka na motorze. Na szczęście wszyscy poruszali się w żółwim tempie w korku i nikomu nic się nie stało.

Wypadki zawsze będą się zdarzać, ale myślę, że byłoby ich mniej, gdybyśmy mieli porządne drogi ekspresowe między miastami i motocykliście nie musieliby się wyżywać w miejscowościach... Zresztą kierowcy samochodów ponownie.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   xbox 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 17
  • Rejestracja 23-lipiec 11

Napisano 31 lipiec 2011 - 12:38

też myślę, że nie mamy jeszcze nawyku patrzenia na motocyklistów ale prawda jest taka że często jadą z taką prędkością, że czasem to nie zdążymy ich nawet zauważyć a oni śmigają przy nas...

Opcje tematu:

Strona 1 z 1