Qavtan, co Ty taki czepliwy? :/ Wygląda to trochę jak przesłuchanie: "dlaczego korzystniejsza", "kiedy powstał", potem padną pytania: "a jaką technologią zostały wykonany, skąd pochodzą materiały do ich budowy i jak przymocowane są siedzenia na widowni?" :/ Korty musiały powstać w ostatnim czasie, a czy rok temu czy miesiąc temu... czy to takie ważne? Czy reklama czy nie... niech będzie i reklama, skąd mają ludzie się dowiedzieć o czymś bez odpowiedniej reklamy? Hitman w nachalny sposób tego nie zrobił (rzekłbym, że nawet za skromnie zareklamował), a wiele osób ucieszy fakt posiadania jakiejś alternatywy od innych cen w Lublinie. Ja o tych kortach nie wiedziałem i bardzo się cieszę, że na tą informację trafiłem. Jeśli ktoś nawet tylko co jakiś czas gra w tenisa to orientuje się jakie są mniej więcej teraz ceny i wie, że ta oferta nie jest droga (wszędzie "pod chmurką" w tym sezonie ok. 20-25zł, ale bardziej 25zł/h, baloniki jeszcze więcej). Szukałem ostatnio tanich kortów w Lbn, bo miałem dłuższą przerwę i chciałbym w końcu zacząć grywać częściej. Niestety wszędzie drożyzna. Tak więc cieszę się, że trafiłem trochę przypadkiem na tą wiadomość i chętnie zajrzę na te korty

Jeśli mam być szczery to wolę korty ceglane lub mineralne (możliwość poślizgu czasem się przydaje

), ale tartan też ma swoje zalety

Widzę na zdjęciach, że nie ma oświetlenia, ale pewnie jak będzie dużo chętnych to z czasem i oświetlenie się pojawi, żeby wydłużyć możliwości korzystania z kortu, szczególnie bliżej jesieni

Wiadomo - nie od razu Kraków zbudowano (Lublin zresztą też nie

). Tak więc życzę sukcesu w rozwijaniu obiektu i myślę, że do zobaczenia, bo oferta interesująca

Jeśli odwiedzę osobiście to postaram się napisać później opinię, bo wiadomo, nikt po zdjęciach nie oceni jak się na korcie gra, trzeba sprawdzić empirycznie

Pozdrawiam

PS. Jedna uwaga jeśli chodzi o same korty - w sumie drobiazg, chociaż niekoniecznie (zależy od grającego

). Chodzi o ułożenie kortów względem siebie. Położenie w jednej linii może powodować mały dyskomfort dla osoby grającej od strony metalowej siatki otaczającej obiekt. Widok osób grających na korcie za osobą, z którą gramy, może trochę rozpraszać. Jeśli chodzi o same korty nikt oczywiście nie będzie ich przekręcał o 90 stopni

, ale można na siatce oddzielającej korty powiesić na odpowiedniej wysokości obiekt płaski najlepiej w postaci jakiegoś bannera reklamowego firmy, która zechce być w tymże miejscu reklamowana za drobną opłatą (co na pewno obiektowi nie zaszkodzi

). Ale to tylko drobna sugestia. Tak serio przy zwykłym odbijaniu dla relaksu to może w rzeczywistości nie przeszkadzać, ale przy jakichkolwiek zawodach myślę, że należałoby o czymś takim pomyśleć, tak dla komfortu gry zawodników