Od dłuższego czasu zastanawiam się, gdzie iść po skończeniu gimnazjum. Ponieważ sama jeszcze nie wiem co mnie interesuje i czym chciałabym się zajmować w przyszłości. Myślę nad tym od dłuższego czasu i po prostu jestem w rozsypce. Niedługo będę musiała składać podania i sama nie wiem jeszcze gdzie. Oczywiście czy wybiorę Technikum czy Liceum chcę później dalej się kształcić.
Strona 1 z 1
Technikum czy Liceum
Napisano 07 maj 2011 - 14:07
a to zależy od ciebie... W LO hmm... mi się nie podobało... ogólnie dużo problemów z nauczycielami czy z innymi osobami były. W szkole także było technikum i miałem wrażenie że ludzie się tam dobrze bawią, i nauczyciela są bardziej dla ucznia jeśli wiesz co mam na myśli.
Jak jesteś dobra z matmy to bez wahania idź do technikum geodezyjnego. Geodeci są teraz i będą bardzo cenni. Więc się nad tym zastanów.
W technikum jest więcej pracy jednak bo mają jeszcze swoje egzaminy jak i mature...
Jak jesteś dobra z matmy to bez wahania idź do technikum geodezyjnego. Geodeci są teraz i będą bardzo cenni. Więc się nad tym zastanów.
W technikum jest więcej pracy jednak bo mają jeszcze swoje egzaminy jak i mature...
Napisano 08 maj 2011 - 09:45
1. Znajdź to czym się interesujesz, swoją pasję.
2. Połącz pasję ze szkołą.
3. Zweryfikuj wykształcenie z potrzebami rynku. W razie czego pasję realizuj po godzinach :]
Zdaje się, że kierunki ścisłe mają więcej dotacji i kierunków płatnych - może to zmotywuje do wyboru.
2. Połącz pasję ze szkołą.
3. Zweryfikuj wykształcenie z potrzebami rynku. W razie czego pasję realizuj po godzinach :]
Zdaje się, że kierunki ścisłe mają więcej dotacji i kierunków płatnych - może to zmotywuje do wyboru.
Biblioteka Politechniki Lubelskiej www.Biblioteka.PolLub.pl | Dyskusje na temat inwestycji (także w Lublinie) www.skyscrapercity.com | www.Qavtan.WordPress.com
Napisano 14 wrzesień 2011 - 16:44
Witam, jestem w 3 klasie gim, Interesuje sie Chemia i Wojskiem i mam kilka pytan:
1.Jezeli, chcialbym rozwijac sie w kierunku chemii, gdzie najlepiej pojsc. Mysle o Chemiku lub Staszicu?
2.Czy po Technikum lub Liceum znajde prace w tej dziedzinie? Czy obowiazkowo studia.
3.w Chemiku sa 2 ciekawe klasy Analityk Medyczny i Technik Farmaceuta, Czy to przyda mi sie w wojsku?
4.Czy lepiej pojsc do klasy chemicznej w technikum czy liceum?
4.Zapisuje sie do Jednostki strzeleckiej i bede przygotowywal sie do wojska, Powinienem pojsc do Liceum 14 z klasa wojskowa czy rozwijac sie w Chemii?
Ciezkie pytania, ale mysle, ze kazda odpowiedz mi pomoze.
Pozdrawiam
1.Jezeli, chcialbym rozwijac sie w kierunku chemii, gdzie najlepiej pojsc. Mysle o Chemiku lub Staszicu?
2.Czy po Technikum lub Liceum znajde prace w tej dziedzinie? Czy obowiazkowo studia.
3.w Chemiku sa 2 ciekawe klasy Analityk Medyczny i Technik Farmaceuta, Czy to przyda mi sie w wojsku?
4.Czy lepiej pojsc do klasy chemicznej w technikum czy liceum?
4.Zapisuje sie do Jednostki strzeleckiej i bede przygotowywal sie do wojska, Powinienem pojsc do Liceum 14 z klasa wojskowa czy rozwijac sie w Chemii?
Ciezkie pytania, ale mysle, ze kazda odpowiedz mi pomoze.
Pozdrawiam
Napisano 01 październik 2011 - 15:23
Czas płynie nie ubłagalnie więc i przyszedł czas na powolne wybieranie liceum/technikum. Chciałabym iść na studium rehablitacyjne lub studium dziennikarskie (w TVP w Lublinie ;p) a może nawet i oba. Więc co radzicie? Jakie liceum/technikum wybrać? Na jakie przedmioty położyć nacisk już teraz?
Napisano 18 luty 2012 - 17:46
Pewnie dużo ludzi się już tutaj pytało, ale i ja dołoże swoje pytanie 
Zbliża się egzamin gimnazjalny i trzeba coś o nowej szkole pomyśleć. Z egzaminu myślę, że ok. 65% punktów powinienem mieć, jeśli chodzi o oceny to średnia ok. 4,5. Matematyka - 4, Fizyka - 4/5, Informatyka - 5/6.
Interesuje mnie głownie profil informatyczny, do tej pory zastanawiałem się nad technikum, ale po przeczytaniu wypowiedzi "lubelaczka92" w tym temacie myślę, że liceum będzie lepsze tymbardziej, że z matmą to tak super u mnie nie jest. Planuję później pójść na jakieś studia, oczywiscie związane z informatyką (o tym to jeszcze mam czas pomyśleć..). Chciałbym uzyskać jakieś wasze opinie o szkołach, którą wybrać, żeby nie była ze słabym poziomem (jakoś maturę trzeba zdać..) ale też żebym nie musiał cały czas w książkach siedzieć bo poprzeczka w szkole będzie wysoko postawiona.
Jakie szkoły w tej chwili są godne polecenia?
Zbliża się egzamin gimnazjalny i trzeba coś o nowej szkole pomyśleć. Z egzaminu myślę, że ok. 65% punktów powinienem mieć, jeśli chodzi o oceny to średnia ok. 4,5. Matematyka - 4, Fizyka - 4/5, Informatyka - 5/6.
Interesuje mnie głownie profil informatyczny, do tej pory zastanawiałem się nad technikum, ale po przeczytaniu wypowiedzi "lubelaczka92" w tym temacie myślę, że liceum będzie lepsze tymbardziej, że z matmą to tak super u mnie nie jest. Planuję później pójść na jakieś studia, oczywiscie związane z informatyką (o tym to jeszcze mam czas pomyśleć..). Chciałbym uzyskać jakieś wasze opinie o szkołach, którą wybrać, żeby nie była ze słabym poziomem (jakoś maturę trzeba zdać..) ale też żebym nie musiał cały czas w książkach siedzieć bo poprzeczka w szkole będzie wysoko postawiona.
Jakie szkoły w tej chwili są godne polecenia?
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Pomoc