Szukanie pracy w Lublinie
Napisano 21 maj 2011 - 15:32
Napisano 21 maj 2011 - 19:10
Nie liczcie na tą instytucję. Lepiej biegajcie po firmach, które Was interesują, prędzej coś znajdziecie.

niedasię™
Napisano 24 maj 2011 - 07:27
Napisano 28 maj 2011 - 07:27
Darmowy portal Urzędu Miasta, osobiście miałem z niego 1 telefon.
Bardziej skuteczne okazało się rozwożenie CV.
Napisano 13 październik 2011 - 08:10
Dla studentów właśnie testy rekrutacyjne są rozdowane bezpłatnie, wystarczy zgłosic się do biura. Też jakas opcja na start..
Napisano 20 październik 2011 - 10:05
Użytkownik claris dnia 17 październik 2011 - 08:07 napisał
Ja się zgłosiłam do biura w innej sprawie i przy okazji sie dowiedziałam o tych testach. Zaproszenie do testu dostjesz na maila od BK. Masz ok tygodnia na zrobienie testu. Mozesz go sobie zrobic normalnie na swoim komputerze w domu.
Napisano 29 październik 2011 - 12:49
Tak a propos - ktoś korzystał może z pomocy biur pośrednictwa, agencji zatrudnienia itp?
Napisano 31 październik 2011 - 09:50
Użytkownik amistad dnia 30 październik 2011 - 21:18 napisał
najlepiej zanies aplikację osobiscie, dowiesz się wtedy najwiecej i pokazesz z dobrej strony (jako osoba która wykazała się pewna inicjatywą). a przy okazji moze aukurat bedziesz miała szanse porozmawiać o pracy (własnie,o jakie stanowisko chcesz sie ubigac?). wysyłając np. cv na ogolny mail podany na stronie, musisz liczyc sie z tym ze albo trafi do spamu albo niegdy przezz nikogo nie zostanie przeczytany!
powodzenia
Napisano 03 listopad 2011 - 21:47
Użytkownik mrw111 dnia 27 maj 2011 - 17:52 napisał
Brylują ściągane z internetu CV, mechanicznie, szablonowo wypełniane, które nie noszą znamion oryginalności
Jeżeli ktoś chce być oryginalny, przedstawić siebie w CV jako pewną wartość, powinien napisać CV od serca i merytorycznie ... takie CV "z daleka" jawi się właśnie jako oryginalne, odzwierciedlające konkretną osobowość. Są pracodawcy, którzy już na tym etapie to docenią ...
Napisano 27 grudzień 2011 - 16:03
w cv nie wpisujcie za dużo szczegółów - musi sie zmieścić na jednej stronie a widziałem juz kilkustronnicowe cv pewnych studentek dumnych z wolontariatów, a wystarczy wpisać hasłowo wolontariat i jakis przykład a jak pracodawcę zainteresuje to zapyta o szczegóły...
Napisano 29 grudzień 2011 - 01:33
Czy nie uważacie, że to lekka przesada, że w mieście pełnym uniwersytetów i szkół prywatnych, szansę na pracę mają najczęściej "studenci z (częsty widok) wyższym wykształceniem i wieloletnim doświadczeniem w branży" ?
Ten lekki cynizm to wynik przeszukania masy portali, tysięcy ogłoszeń o pracę, w których wymagania są co najmniej zabawne, bo "pracodawca" chce mieć pracownika (choćby do kopania dołów) wysoko wykształconego, ale jednak o statusie studenta, no i do tego musi mieć w danej branży doświadczenie.....Zapewne powinien je nabyć przy urodzeniu.
Ponadto, serwisy ogłoszeniowe i gazety zalane są przez wiele miesięcy tą samą toną śmiecia, który jest nieaktualny, albo który prowadzi do oszukania potencjalnego pracownika.
Czy ktoś mógłby coś wreszcie z tym zrobić? Czy zawsze już tu będzie tylko "wspaniała przyszłościowa, rozwojowa praca dla naiwnego studenta"? Czy naprawdę już nikną szanse na uzyskanie pracy przez NORMALNEGO człowieka, który tu żyje od urodzenia i nie ma statusu studenta? Ilu ludzi ma jeszcze stąd wyjechać do innego miasta, kraju, by móc żyć, by tutaj mieli pracę niemal wyłącznie studenci?
Moim zdaniem ulgi dla pracodawców za zatrudnianie studentów krzywdzą ludzi związanych od lat z danym miastem i usiłujących się utrzymać, w przeciwieństwie do większości studentów, którzy są utrzymywani, a którzy w dużej mierze jeszcze otrzymują stypendia ...
Pozdrawiam
Napisano 08 styczeń 2012 - 12:11

Pomoc