Witam wszystkich forumowiczów;)
Złożyłem dzisiaj wniosek o przyjęcie mnie na studia dzienne na kierunek MiBM na PL. Jako, że matura poszła mi tak sobie będę miał problem z dostaniem się na dobrą uczelnię techniczną. Jeżeli będę miał niesamowicie dużo szczęścia to dostanę się na PW na kierunek MiBM. Jeżeli się tam nie dostanę, to również za pomocą szczęścia mam szanse na WAT (MiBM), a jeżeli mnie nie przyjmą na żadną z nich to pozostaje mi właśnie Politechnika Lubelska (z tego co wiem dużo niższy próg oraz inny kalkulator punktów na moją korzyść). Chciałbym podkreślić, że jest to moja jedyna alternatywa. Muszę mieć pewnośc czy się dostanę. Komputer wyliczył mi dokładnie 151,7 punkta. Ten wynik zgadza się z moimi obliczeniami.
Matura:
-polski p 49%
-matma p 80%
-matma r 44%
-angielski p 76%
Fizyki niestety nie pisałem;( Tak więc czy oby napewno się dostanę? Nie chciałbym tracić pieniędzy na kolejną rekrutację przykładowo na P Radomską z jeszcze niższym progiem punktowym.
Pytanie 2: jeżeli dopiszę drugi kierunek (np. Mechatronikę) to będę musiał zapłacić 170zł?
Pytanie 3: słyszałem, że ogólnie mówiąc mechanika jest bardzo trudnym przedmiotem, łatwo się dostać a bardzo ciężko utrzymać. Niestety nic na to nie poradzę, że mechanika mnie bardziej interesuje od innych dziedzin. Patrząc na moje wyniki z matur poradzę sobie na tym kierunku? Z fizyki praktycznie leżę, wina po trochu moja i nauczyciela. Może jakiś absolwent PL się wypowie i opisze swoją historię...
Pozdrawiam
Tissue
Strona 1 z 1
Mechanika i budowa maszyn
Napisano 10 sierpień 2011 - 09:33
Napisano 24 sierpień 2011 - 16:55
Witam absolwentów mechaniki na PL;)
Na Pw i na Wat nie poszło, szkoda. Gdybym napisał maturę podstawową z fizyki na niecałe 20% bym się dostał bez problemu, ajjj tak bardzo chciałem iść do waw-y..
A widzę, że z tym progiem punktowym na MiBM to zaszaleli...
A mógłby mi ktoś jeszcze coś powiedzieć jak jest z akademikami? Fajna pani w DS powiedziała mi, że się bez problemu dostanę. Czy to jest prawda?
Na Pw i na Wat nie poszło, szkoda. Gdybym napisał maturę podstawową z fizyki na niecałe 20% bym się dostał bez problemu, ajjj tak bardzo chciałem iść do waw-y..
A widzę, że z tym progiem punktowym na MiBM to zaszaleli...
A mógłby mi ktoś jeszcze coś powiedzieć jak jest z akademikami? Fajna pani w DS powiedziała mi, że się bez problemu dostanę. Czy to jest prawda?
Napisano 24 sierpień 2011 - 17:01
Która pani (albo w którym DS) - rysopis lub nazwisko tej pani
Wtedy Ci powiem, na ile procent masz pewne informacje 
A ogólnie - jeśli podanie składałeś, to nie powinno być problemów.
A ogólnie - jeśli podanie składałeś, to nie powinno być problemów.
Pozostań w pokoju, a ruchy miej roztropne, aby uderzając się w łokieć nie natrafić na to miejsce które czyni prąd.
Opcje tematu:
Strona 1 z 1

Pomoc