LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Czym jest IT Lublin? - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Czym jest IT Lublin?

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   CzarnyZajaczek 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 449
  • Rejestracja 29-październik 06

Napisano 13 wrzesień 2011 - 05:40

Witam

Nazywam się Tomasz Dąbski, jak zresztą widać w podpisie ;) Od 4 lat prowadzę Lubelski Portal Informatyczny - stronę na której zamieszczam aktualności z lubelskiego świata IT, newsy dla osób z Lublina interesujących się informatyką a także informatyzacją w regionie.

Kilka lat temu, zanim jeszcze zacząłem studia, angażowałem się w kilka przedsięwzięć skupiających osoby o zainteresowaniach informatycznych z Lublina, jednak albo miały bardzo wąski zakres tematyczny (np. dotyczący tylko Linuksa i Wolnego Oprogramowania), albo - najczęściej, bardzo szybko przestawały funkcjonować. Stąd mój pomysł, by stworzyć stronę która będzie zbierać informacje o takich inicjatywach w jednym miejscu, a także inne aktualności tak by osoby zainteresowane informatyką zawsze mogły znaleźć je w jednym miejscu.

Do tej pory strona miała swoje własne forum, ale postanowiłem je przenieść jako dział na LubForum - ja skupiam się na newsach i artykułach, a na zaktywizowanie forum nie poświęcam zbyt wiele uwagi, dlatego do tej pory forum portalu było praktycznie martwe. Dzięki takiemu połączeniu osoby które trafiły na LubForum ponieważ np. szukały czegoś o Lublinie, dowiedzą się że w Lublinie jest w ogóle takiego jak sektor IT ;) a z drugiej strony ci którzy trafili na IT Lublin szukając informacji informatycznych, na LubForum mogą dowiedzieć się czegoś więcej o Lublinie. A dla mnie LubForum to gotowa "infrastruktura", forum które przyciąga sporo nowych użytkowników zainteresowanych Lublinem, więc postanowiłem z tej infrastruktury korzystać, zamiast wszystko robić samemu.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   necik 

• Grupa Admin
  • Postów 3099
  • Rejestracja 28-sierpień 06

Napisano 13 wrzesień 2011 - 18:12

A ja mam na imię Kamil i chętnie udostępniłem Tomkowi kawałek gotowej "infrastruktury" forum :)

Opcje tematu:

Strona 1 z 1