LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Wybory parlamentarne 2011 - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Wybory parlamentarne 2011

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Kornelia Kwapisz 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 2
  • Rejestracja 27-wrzesień 11

Napisano 27 wrzesień 2011 - 14:29

Nazywam się Kornelia Kwapisz. Mam 25 lat. Jestem absolwentką i doktorantką Wydziału Politologii Uniwersytetu Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie. Polityka jest moją pasją. Dlatego też wierzę, że zdobyte wykształcenie i doświadczenie, które już uzyskałam pomoże mi zdobyć Państwa zaufanie. Głosując na mnie, oddajecie głos na lepszą Lubelszczyznę. Więcej o moim programie możecie dowiedzieć się tutaj: www.korneliakwapisz.pl. Na moim profilu na Facebook.com staram się bieżąco uczestniczyć w dyskusjach oraz w miarę możliwości odpowiadać na Wasze pytania (www.facebook.com/kornelia.kwapisz). Zapraszam

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Xmarx 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 362
  • Rejestracja 19-sierpień 09

Napisano 27 wrzesień 2011 - 20:03

Nie dość, że na każdym słupie wisi to jeszcze muszą na forum spamować... już za samo to bym nie oddał głosu. Do tego chyba trochę fotograf z photoshopem przesadził na zdjęciu które wisi co 30 metrów w tym mieście.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysiek 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 182
  • Rejestracja 25-luty 08

Napisano 02 październik 2011 - 20:21

Ja osobiście nie zagłosowałbym na osobę, która nie ma kompletnie żadnych dokonań na płaszczyźnie społeczno-samorządowej.
Lubię działać.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   dlop 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1090
  • Rejestracja 23-kwiecień 07

Napisano 03 październik 2011 - 08:19

Co do photoshopa w wyborach to pani Muchy to bym nie poznał na tych jej plakatach, gdyby nie była podpisana:)
http://www.lublin2016.pl/ - Portal Europejskiej Stolicy Kultury

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 05 październik 2011 - 20:22

Kandydatka temat rozpoczęła, ale może nie warto go zamykać, tylko przekształcić w temat wyborczy. ;)

Wybory już za parę dni, macie jakieś plany? Ja mam najpoważniejszy problem z wyborem partii (i osoby!), na którą mógłbym zagłosować, od kiedy mam prawo głosu. A Wy?

No i problem z Senatem - żaden z partyjnych kandydatów w Lublinie mnie nie interesuje, a bezpartyjni chyba nie mają szans na sukces...

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   Xmarx 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 362

Napisano 05 październik 2011 - 22:24

http://pokazywarka.pl/zkckug/

Taka ciekawostka o ludziach którzy ubiegają się o mandaty. W prawdzie osób spod znaku NIE oczywiście nie popieram, ale wkrętka niezła :) (o ile prawdziwa)

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Xmarx 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 362

Napisano 05 październik 2011 - 22:24

Wkleilo mi sie 2 razy. Prosilbym jakiegos wladnego o usuniecie tego posta :)

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   CzarnyZajaczek 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 449
  • Rejestracja 29-październik 06

Napisano 06 październik 2011 - 15:19

No ciekawe, ale jak dla mnie to nie wyciągałbym zbyt daleko idących wniosków z takiej akcji. Od posłów oczekuję pracy na rzecz rozwiązywania aktualnych problemów i na rzecz przyszłości Polski, a w czasie kampanii wyborczej nie dziwi mnie że prawie nikt nie ma czasu się zastanowić nad nazwą jakiegoś stwarzyszenia.

Ale pomysłodawcy mają u mnie + za ciekawą prowokację ;) Takie pomysły mają tylko ludzie samodzielnie myślący.

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   krzysiek 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 182
  • Rejestracja 25-luty 08

Napisano 07 październik 2011 - 20:38

@Shawman: z bezpartyjnych w Lublinie masz Dariusza Jedlinę, pewnie go znasz z dawnych czasów :) Według sondażu dla Kuriera senatorem będzie Sierakowska albo Cioch. Wg mnie oboje mieli słabiutkie kampanie.
Lubię działać.

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   necik 

• Grupa Admin
  • Postów 3099
  • Rejestracja 28-sierpień 06

Napisano 11 październik 2011 - 08:27

Cytat

Okręg 6

PiS 38,58%
PO 25,26%
PSL 12,52%
Ruch Palikota 11,77%
SLD 6,48%
PJN 2,59%
NP Janusza Korwin-Mikke 1,91%
Polska Partia Pracy Sierpień80 - 0,50%
KW Prawica 0,40%

Frekwencja 49,31%.

Najlepsze wyniki w okręgu 6 (lubelskim) osiągnęli:
PKW: Wyniki wyborów na Lubelszczyźnie
Mniejsza czcionka Większa czcionka Wyślij znajomym Drukuj
PKW: Wyniki wyborów na Lubelszczyźnie

Wieczór wyborczy w lubelskim PiS (© Jacek Babicz)
Okręg 6

PiS 38,58%
PO 25,26%
PSL 12,52%
Ruch Palikota 11,77%
SLD 6,48%
PJN 2,59%
NP Janusza Korwin-Mikke 1,91%
Polska Partia Pracy Sierpień80 - 0,50%
KW Prawica 0,40%

Frekwencja 49,31%.

Najlepsze wyniki w okręgu 6 (lubelskim) osiągnęli:
Joanna Mucha (PO) - 45 568 (9,90 proc.)
Elżbieta Kruk (PiS) - 30 048 (6,53 proc.)
Lech Sprawka (PiS) - 23 848 (5,18 proc.)
Zofia Popiołek (Ruch Palikota) - 18 752 (4,08 proc.)

Okręg 7

PiS 39,03%
PJN 2,17%
SLD 7,71%
Ruch Palikota 12,05%
PSL 18,21%
Polska Partia Pracy Sierpień80 - 0,56%
PO 19,82%
Nasz Dom Polska-Samoobrona Andrzeja Leppera 0,46%

Frekwencja 42,89 proc.

Największą liczbę głosów w okręgu 7 otrzymali:
Zawiślak Sławomir, PiS 24 478 (7,70%)
Mazurek Beata, PiS 22 249 (7,0%)
Poznański Marek, Ruch Palikota 16 640 (5,23%)
Żmijan Stanisław, PO 14 202 (4,47%)
Grad Mariusz, PO 9 962 (3,13%)
Tokarska Genowefa, PSL 8 906 (2,80%)
Matuszczak Zbigniew, SLD 8 017 (2,52%)

http://www.kurierlub...yznie,id,t.html

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   dlop 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1090
  • Rejestracja 23-kwiecień 07

Napisano 11 październik 2011 - 12:45

Tutaj możemy zobaczyć naszych nowych parlamentarzystów. W 80% te same twarze. KLIK
http://www.lublin2016.pl/ - Portal Europejskiej Stolicy Kultury

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 11 październik 2011 - 20:56

Szkoda, że PiS wygrywa na Lubelszczyźnie, ale to było do przewidzenia. A Platforma nic nie zrobiła, by temu przeciwdziałać... zaś bezczynność PO prowadzi nas do Grabarczyka i pani Gąsior-Marek. Doznałem sporej satysfakcji widząc, że jako "numer 1" na liście PO pani Gąsior-Marek dostała trzykrotnie mniej głosów, niż kolejna na liście Joanna Mucha. Niestety, nadal będzie posłem, ale wyraźnie było widać, że nie miałaby na to żadnych szans, gdyby nie najbardziej promowane miejsce na liście.

Kolejna po pani G-M "żenada" na liście posłów to Elżbieta Kruk. Po skokach z Sejmu do KRRiT i z powrotem straciła dla mnie całkowicie wiarygodność, bardziej nawet, niż jej słynny występ po alkoholu. Swoją drogą, każdy inny obywatel, który przyjdzie do pracy pijany, dostanie co najmniej naganę od szefa, a nie nagrodę, jak pani Kruk. Takaż to też wielce moralna partia... Na szczęście nawet pośród posłów PiS są porządni ludzie, tacy jak Lech Sprawka. Nie mam do niego zastrzeżeń.

Dobry wynik PSL na Lubelszczyźnie to już tradycja. Zaskoczył mnie niezły wynik Ruchu Palikota. Co prawda to jego rodzinne strony, ale mimo to - dostali nawet nieco więcej, niż w skali kraju. Ciekawe jak poradzi sobie pan Kabaciński - czy 23-latek w roli posła stanie się dekoracją, da sobie zawrócić w głowie a la Nikodem Dyzma, czy może nas zaskoczy?

Co do Senatu, szkoda, że panu Ciochowi udało się wyprzedzić Sierakowską... Co prawda z tą zdeklarowaną socjalistką też mi jest nie po drodze, ale już wolałbym, żeby ona reprezentowała mnie w Senacie, niż "bliski współpracownik Lecha Kaczyńskiego".

Koniec końców, koalicja pewnie będzie ta sama, tylko opozycja ciekawsza, bo z Palikotem. Oczywiście, o ile Janusz nie ograniczy swojej bytności w Sejmie do happeningów i utrzyma w kupie swoje stadko sejmowych debiutantów. Czekam, kto pierwszy z naszych starych-nowych posłów będzie interpelował w sprawie pomijania Lubelszczyzny w wielkich projektach infrastrukturalnych. Jeżeli przez następne cztery lata pociąg Lublin-Warszawa nie przyspieszy, PO może spodziewać się już nie 25, a 15 albo 10 procent poparcia w tym regionie...

Opcje tematu:

Strona 1 z 1