LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Debata posła Ruchu Palikota z ONR na UMCS odwołana! - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Debata posła Ruchu Palikota z ONR na UMCS odwołana!

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   dlop 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1090
  • Rejestracja 23-kwiecień 07

Napisano 29 listopad 2011 - 17:37

Cytat

W środę gościem na Wydziale Politologii UMCS miał być Marian Kowalski, rzecznik prasowy ONR. Po interwencji "Gazety" spotkanie zostało odwołane

Podczas debaty mieli zmierzyć się Michał Kabaciński, poseł z ramienia Ruchu Palikota, oraz Marian Kowalski, rzecznik Obozu Narodowo Radykalnego, organizacji słynącej z nacjonalistycznych i antysemickich poglądów. Spotkanie zorganizowało Studenckie Koło Dziennikarskie UMCS. Kołem opiekuje się prof. Iwona Hofman.

"Gazeta": - Czy naprawdę warto zapraszać na uniwersytet ludzi ze środowiska, które na manifestacjach skanduje "pedały won"?

Prof. Iwona Hofman: - Jestem poza Lublinem od pana dowiaduje się o tej inicjatywie. Studenci zorganizowali debatę bez porozumienia ze mną. To niedopuszczalne, aby przedstawiciel ONR - u zabierał głos na naszej uczelni. Rozmawiałam już ze studentką odpowiedzialną za zorganizowanie debaty i natychmiast ją odwołałam.

gazeta.pl

Bardzo to przykre, że władze uczelni wyższej ulegają jakimś sugestiom redaktorów Gazety. Uniwersytet powinien być miejscem, gdzie ścierają się różne poglądy, nawet te radykalne. Jeśli byłyby głoszone hasła o które tak bardzo boją się redaktorzy to debatę można w każdej chwili przerwać, chociaż jestem pewien że do tego by nie doszło.
http://www.lublin2016.pl/ - Portal Europejskiej Stolicy Kultury

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 29 listopad 2011 - 21:03

dlop, akurat w tym przypadku się z Tobą nie zgodzę. Miałem kiedyś okazję próbować wymienić poglądy z panem Kowalskim - usłyszałem, że jestem p... Żydem i komuchem. Aż dziw, że sobie gardła nie zdarł wrzeszcząc. To nie jest osoba, która jest zdolna do debaty, tylko pełen nienawiści napakowany osobnik, który sprawia wrażenie, jakby hitlerowska okupacja Polski nie była dla niego najgorszym okresem w historii naszego kraju.

Owszem, na uniwersytecie powinno się debatować, ale nie każdy jest godzien debaty.

Opcje tematu:

Strona 1 z 1