LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe: Inwestycje mieszkaniowe w Lublinie - LubForum.pl - Lubelskie Forum Internetowe

Skocz do zawartości

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Inwestycje mieszkaniowe w Lublinie

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   uranium 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 53
  • Rejestracja 19-październik 06

Napisano 30 maj 2007 - 11:49

Warto założyć taki wątek na fali boomu. Sporo się buduje i zachęcam do zauważania tych inwestycji na forum. Foty mile by tu były widziane.

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   EliS 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1127
  • Rejestracja 13-maj 07

Napisano 30 maj 2007 - 14:49

Jeśli ktoś mnie się pyta gdzie kupiś w Lublinie mieszkanie, to polecam osiedle Borek w Turce. Wciąż tanio, dojazd do Centrum szybszy niż z wielu osiedli Lublina i ładne walory przyrodnicze.

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462
  • Rejestracja 02-marzec 07

Napisano 30 maj 2007 - 15:49

EliS napisał:

osiedle Borek w Turce

No tak, tam jest ładnie, Bystrzyca blisko, nad jeziorka bliżej... Ale ciekawe jak wygląda sprawa ze szkołami, kościołem itd. w tym miejscu. To też ważne przy wyborze lokum.

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   EliS 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1127
  • Rejestracja 13-maj 07

Napisano 30 maj 2007 - 15:54

Kościół i szkoła są w "centrum" Turki, czyli jakieś pół kilometra od osiedla. Za to wewnątrz osiedla jest przedszkole, przychodnia zdrowia.
Fakt, że pole uprawne wewnątrz osiedla (właściciel wciąż go nie sprzedał i zborze sieje) może bardzo niektórych razić,. Nie ma tam jako takich ulic, czy chodników. Ale jest znacznie taniej niż w Lublinie, a dojazd czasem lepszy niż po mieście...

#5 Użytkownik nie jest zalogowany   Shawman 

• Grupa Mod Team
  • Postów 3434
  • Rejestracja 27-październik 06

Napisano 31 maj 2007 - 00:39

Moi dawni sąsiedzi przeprowadzili się do Turki, z tym, że nie na osiedle bloków, tylko do własnego domu. Według nich, dobrze się tam mieszka, chociaż rzecz jasna, trzeba mieć samochód (komunikacja miejska ma swoje ograniczenia).

A tak BTW, gdyby ktoś miał działkę budowlaną (albo łatwą do przekwalifikowania) w okolicach Lublina do sprzedania, w rozsądnej cenie, niech daje znać na PW. ;-)

#6 Użytkownik nie jest zalogowany   student 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 24
  • Rejestracja 01-maj 07

Napisano 31 maj 2007 - 19:58

Orientujcie się może czy przy ul. Racławickiej na terach należących do MON (okolice ronda Sikorskiego) są planowane jakieś inwestycje mieszkaniowe? Słyszałem o tym jakiś czas temu ale teraz jakoś ucichło.

#7 Użytkownik nie jest zalogowany   Paweł 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 5
  • Rejestracja 30-styczeń 07

Napisano 03 czerwiec 2007 - 07:19

Witam
Właśnie zauważyłem w oknie że coś się zaczyna dziać przy budowie Sun hillu dla Antar Ltd przy ul. Jana Sawy firma która będzie budowała prawie ogrodzła cały plac budowy
czekam co dalej będzie się działo a pewnie będzie ( mówi się i blokadach urządzanych przez mieszkańców)
Jednocześnie po drugiej stronie wąwozu także widzę kolejny plac budowy ale co to jest nie wiem jest ogrodzenie pojawił się sprzęt ciężki koparka i auta .

#8 Użytkownik nie jest zalogowany   uranium 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 53

Napisano 03 czerwiec 2007 - 20:42

post proszę przenieść tu:http://www.lubforum.pl/lublin14/inwestycje-mieszkaniowe-w-lublinie-vt948.htm

#9 Użytkownik nie jest zalogowany   uranium 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 53

Napisano 03 czerwiec 2007 - 20:49

http://www.wisniowys...hp?p=mieszkania
to powstaje po drugiej stronie wąwozu między lsm a czubami

#10 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462

Napisano 03 czerwiec 2007 - 21:10

student napisał:

Orientujcie się może czy przy ul. Racławickiej na terach należących do MON (okolice ronda Sikorskiego) są planowane jakieś inwestycje mieszkaniowe? Słyszałem o tym jakiś czas temu ale teraz jakoś ucichło.

Chyba nic tam nie jest planowane - są tam warsztaty mechaniczne - wojskowe, chyba nie.

#11 Użytkownik nie jest zalogowany   uranium 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 53

Napisano 03 czerwiec 2007 - 21:45

jest do kupienia kompleks po byłej jednostce straży pożarnej (agencja mienia wojskowego) przy al. kraśnickiej. za naprawdę niewielkie pieniądze. lokalizacja - kraśnicka róg głęboka visa a vis akademii plastycznej i mpk.
nie wiem jakie są warunki zakupu ale wiem, że tanio. spróbuję się dowiedzieć więcej.

#12 Użytkownik nie jest zalogowany   Paula 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 131
  • Rejestracja 31-sierpień 06

Napisano 04 czerwiec 2007 - 14:40

ten wisniowy sad całkiem apetyczny, własnie oglądam takie projekty i musze przyznac ze dosyc mi sie podoba taka idea osiedli

#13 Użytkownik nie jest zalogowany   tubylec 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja 29-maj 07

Napisano 04 czerwiec 2007 - 16:25

EliS napisał:

Jeśli ktoś mnie się pyta gdzie kupiś w Lublinie mieszkanie, to polecam osiedle Borek w Turce. Wciąż tanio, dojazd do Centrum szybszy niż z wielu osiedli Lublina i ładne walory przyrodnicze.

Co oznacza "tanio" bo jeśli jest to ok 3000zł to nie jest tanio . Ceny ogłoszeń to jest koncert życzeń ,cena transakcyjna jest o wielie niższa, za 3000zł/m2 można spokojnie kupić w Lublinie mieszkanko. Zawsze jest tak że każdy swoje chwali, Turka to nie jest nawet osiedle pod miastem. Dojazd do granic Lublina może i jest szybko (samochodem) ale ul. Turystyczna to dalej peryferia Lublina. Pod miastem to mozna owszem mieszkać jak sie ma dom , ale mieszkać pod miastem i to w bloku to sory ale porażka. Najważniejsze w nieruchomości są 3 rzeczy- 1. lokalizacja 2. lokalizacja i 3. lokalizacja.

#14 Użytkownik nie jest zalogowany   antoni 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 11-czerwiec 07

Napisano 11 czerwiec 2007 - 11:09

Witam,

Lublin nigdy nie dojdzie do osiedla Borek, a to z powodu iż rozwój Lublina w tym kierunku blokuje oczyszczalnia ścieków. Jak każdy wie, oczyszczalni (tak strategicznej części infrastruktury miasta) nie można po pierwsze - przenieść, a po drugie - umieścić w środku samego miasta.

Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że w okolicach Turki powstanie w przeciągu 3-5 lat wysypisko śmieci. Ceny nieruchomości w tamtych rejonach spadną drastycznie i spowoduje migrację osób z tamtych stron.

Przewiduje się, że na przestrzeni 7 lat osiedle Borek będzie "pustynią" i jakby nie patrzeć "osiedlem slamsowym".

#15 Użytkownik nie jest zalogowany   Szary 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 402
  • Rejestracja 01-wrzesień 06

Napisano 11 czerwiec 2007 - 17:26

antoni napisał:

Lublin nigdy nie dojdzie do osiedla Borek, a to z powodu iż rozwój Lublina w tym kierunku blokuje oczyszczalnia ścieków. Jak każdy wie, oczyszczalni (tak strategicznej części infrastruktury miasta) nie można po pierwsze - przenieść, a po drugie - umieścić w środku samego miasta.

tutaj sprawa ma się jasno, tak jak napisał antoni, oczyszczalnai nie może być w centrum miasta... a co do wysypiska śmieci też słyszałem już jakiś czastemu takie informacje jak są podane w powyższym poscie. kto będzie chciał mieszkać otoczony oczyszczalnią ścieków i wysypiskiem śmieci?

uważam że rozwój miasta będzie się kierował głównie w kierunku jakim jest Felin, w stronę Jakubowic, całej gminy Jastków i Konopnica. w ciągu ostatnich bodajże 4 lat granica lublina przeniosła się na Dębówkę (gnina jastków) a mieściał a się wcześniej przy ulicy Zbożowej zaraz za Skansenem, takich przypadków można jeszcze kilka przytoczyć...
może zrobiułem mały OT bo temat dotyczy tego co się "buduje" ale razem z budownictwem idzie rozwój miasta i powiększenie jego obszaru.

#16 Użytkownik nie jest zalogowany   sonnenkinder 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 37
  • Rejestracja 01-listopad 06

Napisano 12 czerwiec 2007 - 10:29

Jakos nigdy nie mialem przekonania do Turki. Pustynia w zasadzie jest tam juz teraz, brak zieleni, brak terenow spacerwoych, co gorsza wiatr niosacy przyjemne zapachy z oczyszczalni... W miare kompleksowo i z zsensem buduje na razie Mak-Dom, jesli wykupia tam jeszcze wiecej ziemi jest szansa na kawalek przyzwoitej zabudowy mieszkaniowej.

#17 Użytkownik nie jest zalogowany   tubylec 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 3
  • Rejestracja 29-maj 07

Napisano 15 czerwiec 2007 - 09:48

Też nie podoba mi sie to osiedle ale z tymi zapachami z oczyszczalni to przesada. Z turki do oczyszczalni jest taka sama odległość jak z oczyszczalni na kliowszczyzne i tam raczej za zapachy z oczyszczalni nie narzekają. Ostatnio jadąc do Łęcznej z ciekawości skręciłem na to osiedle i sie okazało że z daleka wygląda zdecydowanie lepiej niż z bliska, brak dróg, chodników, ogólny bałagan i nic ciekawego dookoła osiedla.

#18 Użytkownik nie jest zalogowany   FortierInRe 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1462

Napisano 17 czerwiec 2007 - 19:01

tubylec napisał:

z daleka wygląda zdecydowanie lepiej niż z bliska, brak dróg, chodników, ogólny bałagan i nic ciekawego dookoła osiedla.

To prawda. Ale osiedle dopiero powstaje. Jest trochę bałaganu, zgadzam się. No ale takie są początki. Chyba nie ma co sie spodziewać ulic w polu, a dopiero potem domów. Jak się już wszyscy urządzą, pomieszkają dłużej to wszyscy będą mieć żal do miasta - dlaczego nie mamy ulic...
Bo developer gapa.

#19 Użytkownik nie jest zalogowany   dżoana 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 15-marzec 09

Napisano 15 marzec 2009 - 21:18

minęły 2 lata i na borku jest coraz lepiej, choć do idelału jeszcze dużo brakuje. nie przypomina już alternatywy 4, i mieszka się tu całkiem dobrze. jest cicho i w miarę spokojnie, tyle że głównie jest to jeszcze typowa sypialnia. ostatnio pojawiło się nawet forum osiedla, a mimo kryzysu oddają właśnie nowy blok.

#20 Użytkownik nie jest zalogowany   animator 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja 19-maj 09

Napisano 19 maj 2009 - 12:00

EliS:

Fakt, że pole uprawne wewnątrz osiedla (właściciel wciąż go nie sprzedał i zborze sieje) może bardzo niektórych razić

:mrgreen: a niech Cię razi - sprzedam jak będę miał kaprys - a teraz oddałem pod uprawę żeby zarząd Os. Borek miał sielsko w środku osiedla :lol: - może w końcu podejmą jakąś konkretną inicjatywę - i się dogadamy bo od kilkunastu lat chcą brać ale najchętniej za darmo...

ogólnie posiadam na Os. Borek 1,44 ha gruntów rolnych (uzbrojonych) w większości przeznaczonych pod zabudowę jednorodzinną oraz usługi publiczne.

jeśli ktoś były by zainteresowany nabyciem działek za jeszcze moim zdaniem niewielką cenę gdyż rozpoczynam działania o odrolnienie gruntu i wyłączenie go spod produkcji rolnej a tym samym przekształcenie całkowite w działki budowlane, zaznaczam że ceny będą dużo wyższe.

proszę pozostawienie maila - odpowiem

Opcje tematu:

• (2 strony)
  • +
  • 1
  • 2