Inwestycje mieszkaniowe w Lublinie
Napisano 30 maj 2007 - 14:49
Napisano 30 maj 2007 - 15:54
Fakt, że pole uprawne wewnątrz osiedla (właściciel wciąż go nie sprzedał i zborze sieje) może bardzo niektórych razić,. Nie ma tam jako takich ulic, czy chodników. Ale jest znacznie taniej niż w Lublinie, a dojazd czasem lepszy niż po mieście...
Napisano 31 maj 2007 - 00:39
A tak BTW, gdyby ktoś miał działkę budowlaną (albo łatwą do przekwalifikowania) w okolicach Lublina do sprzedania, w rozsądnej cenie, niech daje znać na PW. ;-)
Napisano 03 czerwiec 2007 - 07:19
Właśnie zauważyłem w oknie że coś się zaczyna dziać przy budowie Sun hillu dla Antar Ltd przy ul. Jana Sawy firma która będzie budowała prawie ogrodzła cały plac budowy
czekam co dalej będzie się działo a pewnie będzie ( mówi się i blokadach urządzanych przez mieszkańców)
Jednocześnie po drugiej stronie wąwozu także widzę kolejny plac budowy ale co to jest nie wiem jest ogrodzenie pojawił się sprzęt ciężki koparka i auta .
Napisano 03 czerwiec 2007 - 20:49
Napisano 03 czerwiec 2007 - 21:10
student napisał:
Chyba nic tam nie jest planowane - są tam warsztaty mechaniczne - wojskowe, chyba nie.
Napisano 03 czerwiec 2007 - 21:45
nie wiem jakie są warunki zakupu ale wiem, że tanio. spróbuję się dowiedzieć więcej.
Napisano 04 czerwiec 2007 - 16:25
EliS napisał:
Co oznacza "tanio" bo jeśli jest to ok 3000zł to nie jest tanio . Ceny ogłoszeń to jest koncert życzeń ,cena transakcyjna jest o wielie niższa, za 3000zł/m2 można spokojnie kupić w Lublinie mieszkanko. Zawsze jest tak że każdy swoje chwali, Turka to nie jest nawet osiedle pod miastem. Dojazd do granic Lublina może i jest szybko (samochodem) ale ul. Turystyczna to dalej peryferia Lublina. Pod miastem to mozna owszem mieszkać jak sie ma dom , ale mieszkać pod miastem i to w bloku to sory ale porażka. Najważniejsze w nieruchomości są 3 rzeczy- 1. lokalizacja 2. lokalizacja i 3. lokalizacja.
Napisano 11 czerwiec 2007 - 11:09
Lublin nigdy nie dojdzie do osiedla Borek, a to z powodu iż rozwój Lublina w tym kierunku blokuje oczyszczalnia ścieków. Jak każdy wie, oczyszczalni (tak strategicznej części infrastruktury miasta) nie można po pierwsze - przenieść, a po drugie - umieścić w środku samego miasta.
Z nieoficjalnych źródeł wiadomo, że w okolicach Turki powstanie w przeciągu 3-5 lat wysypisko śmieci. Ceny nieruchomości w tamtych rejonach spadną drastycznie i spowoduje migrację osób z tamtych stron.
Przewiduje się, że na przestrzeni 7 lat osiedle Borek będzie "pustynią" i jakby nie patrzeć "osiedlem slamsowym".
Napisano 11 czerwiec 2007 - 17:26
antoni napisał:
tutaj sprawa ma się jasno, tak jak napisał antoni, oczyszczalnai nie może być w centrum miasta... a co do wysypiska śmieci też słyszałem już jakiś czastemu takie informacje jak są podane w powyższym poscie. kto będzie chciał mieszkać otoczony oczyszczalnią ścieków i wysypiskiem śmieci?
uważam że rozwój miasta będzie się kierował głównie w kierunku jakim jest Felin, w stronę Jakubowic, całej gminy Jastków i Konopnica. w ciągu ostatnich bodajże 4 lat granica lublina przeniosła się na Dębówkę (gnina jastków) a mieściał a się wcześniej przy ulicy Zbożowej zaraz za Skansenem, takich przypadków można jeszcze kilka przytoczyć...
może zrobiułem mały OT bo temat dotyczy tego co się "buduje" ale razem z budownictwem idzie rozwój miasta i powiększenie jego obszaru.
Napisano 12 czerwiec 2007 - 10:29
Napisano 15 czerwiec 2007 - 09:48
Napisano 17 czerwiec 2007 - 19:01
tubylec napisał:
To prawda. Ale osiedle dopiero powstaje. Jest trochę bałaganu, zgadzam się. No ale takie są początki. Chyba nie ma co sie spodziewać ulic w polu, a dopiero potem domów. Jak się już wszyscy urządzą, pomieszkają dłużej to wszyscy będą mieć żal do miasta - dlaczego nie mamy ulic...
Bo developer gapa.
Napisano 15 marzec 2009 - 21:18
Napisano 19 maj 2009 - 12:00
Fakt, że pole uprawne wewnątrz osiedla (właściciel wciąż go nie sprzedał i zborze sieje) może bardzo niektórych razić
:mrgreen: a niech Cię razi - sprzedam jak będę miał kaprys - a teraz oddałem pod uprawę żeby zarząd Os. Borek miał sielsko w środku osiedla
ogólnie posiadam na Os. Borek 1,44 ha gruntów rolnych (uzbrojonych) w większości przeznaczonych pod zabudowę jednorodzinną oraz usługi publiczne.
jeśli ktoś były by zainteresowany nabyciem działek za jeszcze moim zdaniem niewielką cenę gdyż rozpoczynam działania o odrolnienie gruntu i wyłączenie go spod produkcji rolnej a tym samym przekształcenie całkowite w działki budowlane, zaznaczam że ceny będą dużo wyższe.
proszę pozostawienie maila - odpowiem

Pomoc