aron napisał:
Cytat
Jak PKS upadnie to kto będzie dowoził ludzi na prowincje?
Busiarze.
Cytat:
Kto zawiezie ludzi do Szczuczek, Dąbrowy Wronowskiej? Patrzysz na cały problem z perspektywy własnej "miejskiej" wygody.Spójrz na problem szerzej. Te wioski jedyne połączenie ze światem mają dzięki PKS.
Jak nie będzie PKSu, to wejdą busiarze. Tak jest w wielu wioskach, np. w okolicach Lubartowa czy Świdnika.
--------------------------------------------------
Sklep spożywczy nie realizuje misji. On zarabia szmal. Zlikwidować prywatne sklepy spożywcze!
Cytat:
Ale Ciebie nie obchodzą inni, tylko czubek własnego nosa. Bo przecież kurs, który zabiera 3 osoby to nie kurs.
Otóż to. Dla 3 osób nie ma sensu podstawiania busa czy PKSu. Jak się zbierze 10 - proszę bardzo.
---------------------------------------------------
Cytat:
Człeniu... inaczje już nie powiem... jazda tymi busami poprzestawiała ci chyba klepki w małym mużdżku... Poprostu idiotyzm!
Po to jest PKS by właśnie i te 3 osoby zabierał... No ale przecież musi być obrót, nieważny element ludzki...
No to dopłać PKSowi czy busowi ze swojej pensji, żeby te 3 osoby zabierał. Idź na dworzec, daj kierowcy 500 zł i powiedz - panie kierowco, proszę wozić po 3 osoby busem.
ja np. mam potrzebę jeżdżenia do Łagowicy ( moja rodzina to 3 osoby). Zapłać PKSowi, żeby podstawił mi Autosana do Łagowicy. Np. jutro o 13.00
Cytat:
Jakbyś mógł to byś ludzi warstwami układał byle tylko mamone zarobić, a ludzie?! A jeb** ludzi co mi po nich napchać portfel ich sałatą...
No pewnie - sklep spożywczy też jeb** ludzi tylko napycha portfele ich sałatą. Napisz do Wasilewskiego, żeby zlikwidował sklepy spożywcze w Lublinie.
-----------------------------------------------------
Choć np. nie rozumiem, dlaczego autobusy PKS jadące do Zamościa i Tomaszowa zajeżdżają do centrum Krasnegostawu - przecież to co najmniej 20 minut straty
------------------------------------------------
PKSy nie mają kasy na zakup mikrobusów. Taki do jeżdżenia żeby nie straszył kosztuje co najmniej 30 tys. zł a jeszcze trzeba go dostosować do przewozu pasażerów. Jak kupią starego rumpla to ludzie do niego nie wsiądą.
----------------------------------------------------
Szynobusy LKK miałyby zatrzymywać się tam gdzie dziś zatrzymują się pociągi PKP. Przystanki pozostałyby te same, zmieniłby się tylko operator.
-----------------------------------------------
.
Czytając bezczelne wypowiedzi arona wiemy jakim osobnikom zawdzięczamy
koszmar panujący w komunikacji w Polsce.
Zamiast nowoczesnych klimatyzowanych,ogrzewanych autobusów mamy wszechobecne busy.Złom,, przystosowany" do przewozu ludzi.Byli pracownicy najemni, mając trochę
kasy przystosowują złom, z niemieckich szrotów do przewozu ludzi.
Jak to się stało że ludzie ci,zapanowali nad komunikacją w Polsce?
Podróż ,,przystosowanym" busem ponad pół godziny powoduje,bole kręgosłupa,drętwienie nóg,omdlenia z braku wentylacji.
Bus do przewozu ludzi spełniający standardy XXI w. kosztuje minimum 150tys.PLN
i powinien jeździć na bardzo krótkich trasach.
Całkowite niezrozumienie potrzeb komuniakcji przez busiarzy budzi trwogę.
Proszę spojrzeć na problem całościowo.Priorytetem nadrzędnym powinny być potrzeby pasażerów, a nie warsztat pracy przewoźników.Wizja komunikacji [a w zasadzie jej brak]
narzucona przez nich ,odwraca role-pasażer staje się usługodawcą [płacąc za bilet]
dla firmy przewozowej.
Grzegorz

Pomoc